Μπραμς και άριες από τη Σινφόνια Βαρσόβια

Μπραμς και άριες από τη Σινφόνια Βαρσόβια

Μπραμς και άριες από τη Σινφόνια Βαρσόβια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόσχεση μιας ξεχωριστής συναυλίας έρχεται στις 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο η Σινφόνια Βαρσόβια (Sinfonia Varsovia), μαζί με τους Τζουν ʼντερσον και Ζοζέ βαν Νταμ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κρίστοφερ Γουόρεν-Γκριν.

Με την υπόσχεση μιας ξεχωριστής συναυλίας έρχεται στις 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο η Σινφόνια Βαρσόβια (Sinfonia Varsovia), μαζί με τους Τζουν ʼντερσον και Ζοζέ βαν Νταμ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κρίστοφερ Γουόρεν-Γκριν.

Στο πλαίσιο του τρίτου μουσικού ταξιδιού, που διοργανώνει το κέντρο εκπαίδευσης νέων μουσικών του Βελγίου, Queen Elisabeth Music Chapel, σπουδαίοι μουσικοί συναντιούνται φέτος στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου, καλώντας το κοινό σε μοναδικές μουσικές εμπειρίες. Στην αθηναϊκή τους εμφάνιση, ερμηνεύουν το μοναδικό κοντσέρτο για βιολί που συνέθεσε ο Μπραμς, με σολίστ το διεθνούς φήμης Ογκιστέν Ντιμέ, ενώ ακολουθούν αποσπάσματα από όπερες του Ροσίνι με τη συμμετοχή δύο σπουδαίων ονομάτων του λυρικού θεάτρου, της σοπράνο Τζουν ʼντερσον και του βαρύτονου Ζοζέ βαν Νταμ, αλλά και των νεότερων Αμάλια Αβιλάν (σοπράνο), Ανέκ Μορέλ (μέτζο), Τζιοβάνι Τριστάτσι (τενόρος), Σεμπαστιέν Παρότ (βαρύτονος).

Η Σινφόνια Βαρσόβια ιδρύθηκε το 1984 κατόπιν της επιτυχημένης συνεργασίας του σπουδαίου βιολιστή και διευθυντή ορχήστρας Γιεχούντι Μενουχίν με την Πολωνική Ορχήστρα Δωματίου, ενισχυμένη για την περίσταση με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλη την Πολωνία. Τη διεύθυνση του νέου σχήματος διατήρησε ο Φράντσισεκ Βίμπρανσικ, ενώ ο Μενουχίν ανέλαβε τα καθήκοντα του πρώτου επισκέπτη διευθυντή ορχήστρας.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνει έργα από το 18ο αι. ως τις μέρες μας. Έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις έργων των Κρίστοφ Πεντερέτσκι, Βίτολτ Λουτοσλάφσκι, Πάβεου Σιμάνσκι, Τζον ʼνταμς κ.ά. Η ορχήστρα έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Έχει εμφανιστεί στις εγκυρότερες αίθουσες συναυλιών (Carnegie Hall, Th??tre des Champs-?lys?es, Barbican Centre, Musikverein κ.ά.) και σε φημισμένα φεστιβάλ (Σάλτσμπουργκ, Εξ-αν-Προβάνς, Μοντρέ κ.ά.).

Η Σινφόνια Βαρσόβια έχει συμπράξει με μαέστρους διεθνούς φήμης και σολίστ όπως οι Mάρτα ʼργκερις, Πλάθιντο Ντομίνγκο, Γκίντον Κρέμερ, ʼνε-Ζοφί Μούτερ, Μάρεϊ Περάια κ.ά. Η δισκογραφία της υπερβαίνει τους 200 τίτλους.

Από το 2008, μουσικός διευθυντής της ορχήστρας διατελεί ο διεθνούς φήμης Γάλλος μαέστρος Μαρκ Μινκοφσκί. Ο Κρίστοφερ Γουόρεν-Γκριν άρχισε την καριέρα του ως βιολονίστας. Από το 1988 είναι μουσικός διευθυντής και μόνιμος αρχιμουσικός της Ορχήστρας Δωματίου του Λονδίνου, ενώ διευθύνει τακτικά τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Μ. Βρετανίας, όπως η Βασιλική Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Φιλαρμόνια, η Βασιλική Φιλαρμονική του Λίβερπουλ και οι Ορχήστρες του BBC. Συνεργάζεται επίσης με σημαντικές ορχήστρες των ΗΠΑ και του Καναδά κι έχει εμφανιστεί πολλές φορές στην Αθήνα, διευθύνοντας την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!