Τιμάται στη Ζυρίχη ο Polanski

Τιμάται στη Ζυρίχη ο Polanski

Τιμάται στη Ζυρίχη ο Polanski

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 267 ΦΟΡΕΣ

Δύο χρόνια αφότου τον συνέλαβαν, ο σκηνοθέτης Roman Polanski θα επιστρέψει στη Ζυρίχη, προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης. Ο Πολωνός σκηνοθέτης θα παραλάβει το βραβείο καριέρας που δεν κατάφερε να πάρει ποτέ στα χέρια του...

Δύο χρόνια αφότου τον συνέλαβαν, ο σκηνοθέτης Roman Polanski θα επιστρέψει στη Ζυρίχη, προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης. Ο Πολωνός σκηνοθέτης θα παραλάβει το βραβείο καριέρας που δεν κατάφερε να πάρει ποτέ στα χέρια του, εξαιτίας της σύλληψής του από την ελβετική αστυνομία το 2009.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης θα λάβει χώρα από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και η τελετή που πρόκειται να τιμήσει "τα ξεχωριστά επιτεύγματα της καριέρας του ως σκηνοθέτη", θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου. "Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που φέτος θα υποδεχθούμε τον Roman Polanski για να παραλάβει το βραβείο του", δήλωσαν οι διοργανωτές και συνέχισαν:

"Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές της δουλειάς του και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σύντομα θα μπορέσουμε να του το εκφράσουμε αυτοπροσώπως". Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο 78χρονος σκηνοθέτης προφυλακίστηκε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αρχών, εξαιτίας του εκκρεμούς από το 1978 εις βάρος του εντάλματος σύλληψης για παράνομο σεξ με ένα 13χρονο κορίτσι.

Η ελβετική κυβέρνηση απέρριψε τον Ιούλιο του 2010 το αίτημα των Αμερικανών για την έκδοση του σκηνοθέτη κι έτσι η κατ' οίκον κράτησή του στο σαλέ του στο Γκσάαντ έλαβε τέλος. Ο Polanski έχει να πατήσει πόδι σε αμερικανικό έδαφος από το 1978 και δεν παρέλαβε ούτε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη για τον 'Πιανίστα', το 2003.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!