Νάπολη: Η μαφία στέλνει μήνυμα μέσω... T-shirt

Νάπολη: Η μαφία στέλνει μήνυμα μέσω... T-shirt

Νάπολη: Η μαφία στέλνει μήνυμα μέσω... T-shirt

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 301 ΦΟΡΕΣ

Την αντίδραση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκάλεσε στην περιοχή Καστελαμάρε Ντι Στάμπια, έξω από την Νάπολη, η απόφαση ιδιοκτήτη καταστήματος, να εκθέσει μπλουζάκια στην βιτρίνα του, με την φράση «καλύτερα νεκρός παρά μετανοημένος μαφιόζος» (Me

Την αντίδραση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκάλεσε στην περιοχή Καστελαμάρε Ντι Στάμπια, έξω από την Νάπολη, η απόφαση ιδιοκτήτη καταστήματος, να εκθέσει μπλουζάκια στην βιτρίνα του, με την φράση «καλύτερα νεκρός παρά μετανοημένος μαφιόζος» (Meglio morto che pentito).

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πίσω από την ακραία πρωτοβουλία βρίσκεται η τοπική μαφία, η Καμόρα, που θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα, ιδίως στους νέους: «δεν πρέπει, να καμία περίπτωση, να ενθαρρύνεται η συνεργασία μετανοημένων μαφιόζων με τις εισαγγελικές αρχές».

Πριν λίγες ημέρες ο διευθυντής της τοπικής εφημερίδας Metropolis είχε δεχθεί απειλές από εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος, διότι ένας συντάκτης του, αναφερόμενος στον νονό Σαλβατόρε Μπελβίζο - που βρίσκεται έγκλειστος στην φυλακή - τον είχε χαρακτηρίσει «μετανοημένο».

Οι εκπρόσωποι της μαφιόζικης φατρίας Ντ' Αλεσάντρο απείλησαν ακόμη και τους περιπτεράδες, ζητώντας τους να μην πουλήσουν, αλλά να επιστρέψουν άμεσα στον διανομέα το συγκεκριμένο φύλλο της Μετρόπολις.

Σε ό,τι αφορά τα «μπλουζάκια με το μαφιόζικο σύνθημα», πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν «την άμεση αντίδραση της υγιούς κοινωνίας».

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης