ΣΕΠΕ: Κομβικός παράγοντας οι ψηφιακές τεχνολογίες

ΣΕΠΕ: Κομβικός παράγοντας οι ψηφιακές τεχνολογίες

ΣΕΠΕ: Κομβικός παράγοντας οι ψηφιακές τεχνολογίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι παράγοντας που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας για την έξοδο από την χρηματοοικονομική κρίση, υποστήριξε το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφο

Η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι παράγοντας που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας για την έξοδο από την χρηματοοικονομική κρίση, υποστήριξε το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Όπως τόνισε το προεδρείο του ΣΕΠΕ, οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν κομβικό παράγοντα ανάπτυξης, ενώ μπορούν να διατεθούν και στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
 
Την ανάγκη για συμβολή όλων προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Τάσος Τζήκας, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την ετοιμότητα, την τεχνογνωσία και τη διαθεσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και τόνισε πως είναι ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου ανάπτυξης, με συγκεκριμένες δράσεις και θεσμικές αλλαγές, ώστε η Πληροφορική και οι Τηλεπικοινωνίες να αναδειχθούν σε στρατηγική βιομηχανία για την ελληνική οικονομία.

Οι προτάσεις του ΣΕΠΕ για τη δημιουργία της "Ψηφιακής Ελλάδας" και οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την σημαντικών παρεμβάσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών της χώρας περιλαμβάνονται σε ένα ενιαίο κείμενο, το οποίο παραδόθηκε στον κ. Σαμαρά.

Επιπλέον, ο ΣΕΠΕ έκανε και άλλες προτάσεις, όπως η ανάγκη για δημιουργία υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν επίσης τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα υλοποίησης έργων, τη διαιτησία, τον κανονισμό προμηθειών δημοσίου, τις δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, τα δικαιώματα διέλευσης, την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, το δίκτυο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”, την Οπτική Ίνα στο Σπίτι, την αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και άλλα.

Έμφαση δόθηκε επίσης και στην αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού του κλάδου στην περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone