Live οι παραστάσεις της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης

Live οι παραστάσεις της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης

Live οι παραστάσεις της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Ως πολιτιστικό γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή, χαρακτηρίζεται η εμφάνιση, μέσω γιγαντοοθόνης, της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης, σε μια σειρά παραστάσεων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Μέγαρο Κομοτηνής.

Ως πολιτιστικό γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή, χαρακτηρίζεται η εμφάνιση, μέσω γιγαντοοθόνης, της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης, σε μια σειρά παραστάσεων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Μέγαρο Κομοτηνής.

Συνολικά οι λάτρεις της όπερας από τη Θράκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αρχής γενομένης από το προσεχές Σάββατο, έντεκα λυρικές παραγωγές απευθείας από την σκηνή της περίφημης Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης.

Όπως τονίσθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Κομοτηνή, από στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης, οι παραστάσεις της Μετροπόλιταν Όπερα θα μεταδοθούν ταυτόχρονα σε 55 χώρες και σε περισσότερες από 1500 επιλεγμένες αίθουσες, όπου οι θεατές θα απολαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφορικής ζεύξης, ένα εξαιρετικό πολιτιστικό θέαμα από το χώρο της λυρικής σκηνής.

Η αυλαία των παραστάσεων στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Μέγαρο Κομοτηνής, θα ανοίξει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, με την όπερα του Ντονιτσέτι, "ʼννα Μπολένα", στην οποία πρωταγωνιστεί η ρωσίδα υψίφωνος ʼννα Νετρέμπκο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης Γιάννης Νικολαΐδης, "το κοινό της Κομοτηνής αλλά και της γύρω περιοχής μέσα από αυτή τη συνεργασία θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει για πρώτη φορά, υψηλού επιπέδου λυρικές σκηνές, σε απευθείας μετάδοση και μάλιστα σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα με το κοινό της Νέας Υόρκης".

Σημείωσε δε πως η πρόταση συνεργασίας έγινε από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ο οποίος απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του βραβευμένου προγράμματος της ΜΕΤ "The Met live in HD" για την Ελλάδα και την Κύπρο και υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006, αρχικά με 6 μεταδόσεις ανά σεζόν έφτασε τις 12 μεταδόσεις για τη σεζόν 2010 - 2011, σε 46 χώρες μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Πολωνία, η Τσεχία και η Εσθονία.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόσμου απέναντι στο ιδιαίτερο αυτό κάλεσμα, ο κ. Νικολαΐδης το χαρακτήρισε ως καινοτόμο βήμα αλλά και αναγκαίο "διότι ο πολιτισμός και οι συναφείς με αυτόν δράσεις μπορούν να συμβάλλουν θετικά τη δεδομένη στιγμή, τόσο στην καλλιέργεια κοινωνικής συνοχής όσο και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου" και πρόσθεσε πως ο πολιτισμός που είναι το διαχρονικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά ανταποδοτικά οφέλη και να συμβάλλει άμεσα τόσο στην μείωση της ανεργίας όσο και την παραγωγή πλούτου.

Συγχρόνως χαρακτήρισε το Μέγαρο Κομοτηνής, σαν αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο δεδομένου του Περιφερειακού χαρακτήρα της πόλης, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όλη την περιφέρεια.

Σημειώνεται πως μετά την "ʼννα Μπολένα" και μέχρι τις 14 Απριλίου, θα ακολουθήσουν άλλες δέκα αξιόλογες παραστάσεις της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης με τα έργα, "Ντον Τζιοβάννι" του Μότσαρτ, "Ζίγκφριντ" του Βάγκνερ, "Ροντελίντα" του Χέντελ, "Φάουστ" του Γκουνό, "Μαγεμένο Νησί", το "Λυκόφως των Θεών", "Ερνάνης" του Βέρντι, "Μανόν" του Μασνέ και "Τραβιάτα" του Βέρντι.

Εκτός από το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Μέγαρο Κομοτηνής, στο δίκτυο προβολής των παραστάσεων συμμετέχουν τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και αίθουσες των πόλεων, Μυτιλήνη, Καβάλα, Λουτράκι και Βέροια.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!