Ο χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων

Ο χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων

Ο χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Είναι φτιαγμένα από ελατήρια, εκκρεμή, αλυσίδες ή ειδικά βαρίδια και διακοσμημένα περίτεχνα με ξύλο, μάρμαρο, μπρούντζο, γυαλί ή ακόμη και με αλάβαστρο. Πάνω από χίλια ρολόγια από την Ελλάδα και άλλες χώρες, περιλαμβάνονται στη συλλογή του Ηλία Σεϊταρίδη.

Είναι φτιαγμένα από ελατήρια, εκκρεμή, αλυσίδες ή ειδικά βαρίδια και διακοσμημένα περίτεχνα με ξύλο, μάρμαρο, μπρούντζο, γυαλί ή ακόμη και με αλάβαστρο. Πάνω από χίλια ρολόγια χειρός, τσέπης, επιδαπέδια, επιτραπέζια ή εκκρεμή από την Ελλάδα και άλλες βαλκανικές και ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβάνονται στη συλλογή του Ηλία Σεϊταρίδη, ενός ανθρώπου που γοητεύτηκε από τους μηχανισμούς τους και αποφάσισε να ξεκινήσει να τα συλλέγει.

Ο κ. Σεϊταρίδης είναι τοπογράφος στο επάγγελμα και πάντοτε τον ενδιέφεραν ιδιαίτερα τα τοπογραφικά όργανα. Γι΄ αυτό, άλλωστε, εδώ και 25 χρόνια προσπαθούσε να διατηρεί κάθε τοπογραφικό όργανο που έπεφτε στα χέρια του, με αποτέλεσμα να φτιάξει μια συλλογή με είκοσι από αυτά.

Όμως, πριν από οκτώ χρόνια, περπατώντας μαζί μ' έναν φίλο του, συλλέκτη ρολογιών τσέπης, στα παλαιοπωλεία, γοητεύτηκε από τους μηχανισμούς των ρολογιών και έτσι ξεκίνησε να τα συλλέγει. Ακολούθησαν πολλά ταξίδια στη Γερμανία, τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, την Τουρκία και αλλού, προκειμένου να αποκτήσει και άλλα ρολόγια για τη συλλογή του.

Ο ίδιος, σήμερα, καυχιέται για το πιο παλιό του απόκτημα, που χρονολογείται από το 1800: ένα ασημένιο χειροποίητο ρολόι που απέκτησε από παλιατζίδικο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!