Διορθώσεις στο χαράτσι και εξαιρέσεις ομάδων

Διορθώσεις στο χαράτσι και εξαιρέσεις ομάδων

Διορθώσεις στο χαράτσι και εξαιρέσεις ομάδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Σε διορθώσεις των λαθών που παρατηρούνται σε πολλά εκκαθαριστικά του τέλους ακινήτων, περισσότερες δόσεις από τη ΔΕΗ στην καταβολή του τέλους ακινήτων για το 2012 καθώς και εξαιρέσεις από την πληρωμή του τέλους των οικονομικά αδυνάτων ομάδων του πληθυσμού

Διορθώσεις των λαθών που παρατηρούνται σε πολλά εκκαθαριστικά του τέλους ακινήτων ύστερα από συνεργασία της ΔΕΗ με τους Δήμους, περισσότερες δόσεις από τη ΔΕΗ στην καταβολή του τέλους ακινήτων για το 2012 καθώς και εξαιρέσεις από την πληρωμή του τέλους των οικονομικά αδυνάτων ομάδων του πληθυσμού αποφασίστηκαν προκειμένου να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με τα εσφαλμένα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους για το τέλος ακινήτων.

Αυτά αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη σήμερα στο γραφείο του Ευ. Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, καθώς και οι αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

- Η ΔΕΗ θα στείλει στους δήμους - ένα αντίγραφο θα αποσταλεί και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου.

Στη συνέχεια οι δήμοι θα καλέσουν τους δημότες τους για να διορθώσουν τα προβλήματα που έχουν προκύπτει με τα λανθασμένα στοιχεία ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις καταβολής του τέλους ακινήτων.

- Δόθηκε εντολή από τον κ. Βενιζέλο να συμπληρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση ώστε να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες ευπαθείς ομάδες. Ειδικότερα, το υπουργείο θα προχωρήσει σε εξαιρέσεις ανέργων, αναπήρων, υπερηλίκων και ενδεχομένως ατόμων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

- Η είσπραξη του τέλους για το 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κατανεμηθεί στις περισσότερες δυνατές δόσεις, με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και είναι αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά