Η HP συνδέει τις «Ανθρώπινες Πληροφορίες» με την Τεχνολογία Αιχμής

Η HP συνδέει τις «Ανθρώπινες Πληροφορίες» με την Τεχνολογία Αιχμής

Η HP συνδέει τις «Ανθρώπινες Πληροφορίες» με την Τεχνολογία Αιχμής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

Η HP ανακοινώνει την επέκταση του χαρτοφυλακίου HP Information Optimization με νέες λύσεις που βοηθούν τις Instant-On Επιχειρήσεις να μετατρέψουν τις πληροφορίες και τις ιδέες του ανθρώπινου δυναμικού σε επιχειρησιακή πληροφόρηση, με στόχο τη βελτιστοποίη

Η HP ανακοινώνει την επέκταση του χαρτοφυλακίου HP Information Optimization με νέες λύσεις που βοηθούν τις Instant-On Επιχειρήσεις να μετατρέψουν τις πληροφορίες και τις ιδέες του ανθρώπινου δυναμικού σε επιχειρησιακή πληροφόρηση, με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Η εκρηκτική αύξηση του όγκου δεδομένων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις νέες πηγές πληροφόρησης. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προκλήσεις για τις παραδοσιακές μεθόδους αποθήκευσης και ανάλυσης των πληροφοριών.

Σήμερα, μόλις το 15% των δεδομένων είναι δομημένο σε μορφές που είναι άμεσα κατανοητές και επεξεργάσιμες από τους υπολογιστές.

Οι «Ανθρώπινες Πληροφορίες», δηλαδή τα δεδομένα που βρίσκονται σε video, αρχεία ήχου, email, μηνύματα κειμένου, social media κλπ, αντιστοιχούν στο υπόλοιπο 85%. Τα δεδομένα αυτά βασίζονται στο νόημα, καθώς αποτελούνται κυρίως από ιδέες και concepts. Επιπλέον, η πληροφόρηση που προέρχεται από αισθητήρες και tags προσφέρει νέες ευκαιρίες.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί διάφορες προκλήσεις. Σύμφωνα με έρευνα που υλοποιήθηκε για λογαριασμό της HP, πάνω από το 50% των πληροφοριών που βρίσκονται σε έναν οργανισμό δεν συνδέονται άμεσα με τα πληροφοριακά συστήματα ή δεν αξιοποιούνται καθόλου.

Σχεδόν τα μισά από τα στελέχη που έλαβαν μέρος στην έρευνα σημείωσαν ότι οι εταιρείες τους δε διαθέτουν μια αποδοτική πληροφοριακή στρατηγική, η οποία να ξεπερνά τα silo μεταξύ των τμημάτων και να διακρίνει τις τεχνολογίες και τις βασικές στρατηγικές λειτουργίες των πληροφοριακών συστημάτων.

Επιπλέον, μόλις το 2% δήλωσε ότι τα τμήματα πληροφορικής μπορούν να προσφέρουν την κατάλληλη πληροφόρηση στον κατάλληλο χρόνο και να υποστηρίζουν συνεχώς τα κατάλληλα επιχειρησιακά αποτελέσματα.

«Η αξιοποίηση της πληροφόρησης σε όποια μορφή κι αν βρίσκεται, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος», δήλωσε ο Jan Zadak, Executive Vice President, Global Sales, της HP. «Μέχρι σήμερα, οι επιχειρήσεις μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόλις το 15% των διαθέσιμων δεδομένων.

Με το δυναμικό χαρτοφυλάκιο λύσεων HP Information Optimization, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα δεδομένα τους, ενισχύοντας την πληροφόρηση, την πρόβλεψη και τη δράση», συμπλήρωσε.

Πλατφόρμα πληροφόρησης επόμενης γενιάς από την HP

Η IDOL 10, η πλατφόρμα πληροφόρησης επόμενης γενιάς της HP, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κατανοούν αυτόματα και να υλοποιούν δράσεις με βάση ένα συνδυασμό «ανθρώπινων» και «τεχνολογικών» πληροφοριών, αναγνωρίζοντας ιδέες και πρότυπα σε πραγματικό χρόνο.

Ο συνδυασμός ενός συστήματος επεξεργασίας πληροφοριών από την Autonomy (θυγατρική της HP), με μια υψηλών επιδόσεων μηχανή real-time ανάλυσης της Vertica (επίσης θυγατρική της HP), επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναλύσουν όλες τις αδόμητες, ημιδομημένες και δομημένες πληροφορίες με συνεπή και ομοιόμορφο τρόπο.

Νέες συσκευές HP Autonomy

Οι νέες συσκευές HP Autonomy για την αρχειοθέτηση, την ανάλυση και την αναζήτηση πληροφοριών έχουν αναπτυχθεί ώστε να προσφέρουν στις επιχειρήσεις απλοποιημένες, αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις.

Με βάση την πλατφόρμα IDOL 10, η νέα συσκευή HP Autonomy Archiving Appliance επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν και να εξάγουν γρήγορα μεταδεδομένα από κάθε τύπο και πηγή δεδομένων.

Η συσκευή HP Autonomy eDiscovery Appliance επιτρέπει την ανάλυση κρίσιμων σημείων δεδομένων, ώστε να αναπτυχθούν υποθέσεις σχετικά με την κατάσταση, τον όγκο των δεδομένων και τις τάσεις των διαδικασιών.

Με τη συσκευή HP Autonomy Enterprise Search Appliance, οι επιχειρήσεις μπορούν να κατηγοριοποιήσουν, να συνδέσουν, να ανακτήσουν και να δημιουργήσουν προφίλ για κάθε μορφή δεδομένων, ώστε να δημιουργήσουν μεγάλους όγκους συναφών πληροφοριών.


Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone