Υπόγεια ψυχρά ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ

Υπόγεια ψυχρά ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ

Υπόγεια ψυχρά ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Πληθαίνουν οι υπόκωφοι κραδασμοί και τα υπόγεια ψυχρά ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη λεγόμενη "επόμενη ημέρα", η οποία δεν έχει σηματοδοτηθεί με σαφήνεια, καθώς ο Γ. Παπανδρέου τηρεί σιγήν ιχθύος. Αρκετά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση Παπανδ

Πληθαίνουν οι υπόκωφοι κραδασμοί και τα υπόγεια ψυχρά ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη λεγόμενη "επόμενη ημέρα", η οποία ακόμα δεν έχει σηματοδοτηθεί με σαφήνεια, καθώς ο Γ. Παπανδρέου τηρεί σιγήν ιχθύος, μη αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στις 16:00 στην Ιπποκράτους με τον Ευ. Βενιζέλο.

Στην ατζέντα της συζήτησης- επισήμως- βρίσκεται η προετοιμασία Παπανδρέου ενόψει της συνάντησης του, την Πέμπτη, με την τρόικα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο άνδρες θα ανοίξουν και τη... βεντάλια των εσωκομματικών, δεδομένης της πραγματικότητας που διαμορφώνεται.

Ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει, το τι μέλλει γενέσθαι στο Κίνημα είναι εντελώς στον αέρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στις δημοσκοπήσεις, προϊδεάζοντας για ιστορικό χαμηλό στην κάλπη.

Πληροφορίες που δημοσίευσε το "Βήμα" αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να ασκήσει πίεση στον κ. Παπανδρέου προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε εξουθενωμένος εξαιτίας της διαρκούς πίεσης από τις ευθύνες του χαρτοφυλακίου του, προτίθεται να ανοίξει όλα τα θέματα στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το ρεπορτάζ του "Βήματος" σημειώνει ότι ο Ευ. Βενιζέλος εκτιμά πως ο ίδιος βρίσκεται σε δυσχερή θέση όσον αφορά στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς πρέπει να ασχολείται συνεχώς με τη στήριξη της οικονομίας και το PSI, ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές βρίσκονται σε "προεκλογική εκστρατεία", με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Δεν είναι βεβαίως τυχαίο το ότι οι πληροφορίες αυτές μεταδόθηκαν, αφού έγινε γνωστή η νέα συνάντηση της "ομάδας των 4" (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Μόσιαλος), με δεδομένο ότι οι επαφές τους πυκνώνουν όσο περνάει ο καιρός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που εμφάνισαν ως δημοφιλέστερο για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ τον Α. Λοβέρδο.

Ο υπουργός Οικονομικών, εξάλλου, είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες ότι "ντρέπεται" να μιλήσει για την "επόμενη ημέρα" στο ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η κρίση συνεχίζει τον καλπασμό της, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις τάσσεται κατά της δυαρχίας στο κόμμα, ενώ άγνωστο είναι το πως θα αντιδράσει σε μια ενδεχόμενη δέσμευση Παπανδρέου για αποχώρηση μετά τις εθνικές εκλογές.

Ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα στα όργανα του κόμματος, ενώ δύσκολα θα αρνηθεί την εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.

Την ίδια ώρα, ουδείς γνωρίζει το τι σκέφτεται ο Γ. Παπανδρέου, πέραν από τους εξαιρετικά στενούς του συνεργάτες.

Αν, πάντως, οι δύο άνδρες δεν φθάσουν σε ένα "κοινώς αποδεκτό σχέδιο", τα πάντα θα είναι πλέον ανοιχτά, ακόμα και αποχώρηση Βενιζέλου από την κυβέρνηση, κάτι που θα προκαλούσε ισχυρά πολιτικά Ρίχτερ.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά