Ο Δώρος Δημοσθένους στη Νέα Υόρκη

Ο Δώρος Δημοσθένους στη Νέα Υόρκη

Ο Δώρος Δημοσθένους στη Νέα Υόρκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 614 ΦΟΡΕΣ

Μελωδική περιήγηση στον κόσμο της Μεσογείου, με διαχρονικά ακούσματα χωρίς σύνορα, έκανε ο Δώρος Δημοσθένους στη Νέα Υόρκη, όπου παρουσίασε την παράσταση "Από την Κύπρο και τη Μεσόγειο, ένας μουσικός περίπλους".

Μελωδική περιήγηση στον κόσμο της Μεσογείου, με διαχρονικά ακούσματα χωρίς σύνορα, έκανε ο Δώρος Δημοσθένους στη Νέα Υόρκη, όπου παρουσίασε την παράσταση "Από την Κύπρο και τη Μεσόγειο, ένας μουσικός περίπλους", με διοργανωτή τον νεοϊδρυθέντα ελληνοαμερικανικό πολιτιστικό οργανισμό "Ορφέα".

Μέσα από ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με ρυθμό θεατρικό και αγαπημένα τραγούδια, ο Ελληνοκύπριος καταξιωμένος ερμηνευτής, Δώρος Δημοσθένους, κατάφερε να ενθουσιάσει και να γοητεύσει τους θεατές στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν.

Με την καλοστημένη μουσική αυτή παράσταση, ξετυλίχθηκαν στίχοι στην κυπριακή διάλεκτο και αναδείχτηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία της μακρόχρονης εξελικτικής πορείας του μεσογειακού πολιτισμού.

Ο ταλαντούχος νεαρός καλλιτέχνης μετέφερε κείμενα της λαϊκής παράδοσης, συμπορευόμενα με διαφορετικούς μουσικούς ήχους, δημοτικά τραγούδια, δημιουργήματα γνωστών και άγνωστων συνθετών μιας θάλασσας που για αιώνες τώρα κουβαλά μέχρι τις μέρες μας πολέμους και συμμαχίες, μεσαίωνες και αναγεννήσεις, συγκρούσεις και έρωτες.

Έμφαση έδωσε στον πολυδιάστατο μουσικό πλούτο της Κύπρου, καθώς και σε επιρροές και σχέσεις του με άλλες χώρες της περιοχής, ερμηνεύοντας ακόμα και αντιπροσωπευτικά δείγματα τραγουδιών που ενώνουν τους λαούς της Μεσογείου, σε μια κοινή πορεία και μοίρα, στον τόπο και το χρόνο.

Ο πρόεδρος του "Ορφέα", ποιητής και στιχουργός, Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διάβασε δικά του ποιήματα για την Κύπρο, ανέφερε ότι "το πρόγραμμα ήταν εκπληκτικό και ο Δώρος μας ξενάγησε στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε όλη τη Μεσόγειο".

Επίσης, τόνισε: "Με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια, καθώς επίσης και τραγούδια από άλλες χώρες της Μεσογείου, μας έφερε στη Νέα Υόρκη τη μεσογειακή αύρα, αναμειγνύοντας ήχους της Μεσογείου και κάνοντάς μας να αισθανθούμε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τον πολιτισμό μας".

Ο μουσικός περίπλους, με τον Δώρο Δημοσθένους και συνεργάτες του ερμηνευτές και μουσικούς, σε αφήγηση από τον ποιητή Λίνο Ιωαννίδη και σε ενορχήστρωση από το Νεοκλή Νεοφυτίδη, θα πραγματοποιηθεί και στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!