3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 283 ΦΟΡΕΣ

Με περισσότερους από 40.000 επισκέπτες και με τη συμμετοχή 100 και πλέον καλλιτεχνών ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με το γενικό τίτλο "Παλιές Διασταυρώσεις- Make it new".

Με περισσότερους από 40.000 επισκέπτες και με τη συμμετοχή 100 και πλέον καλλιτεχνών ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με το γενικό τίτλο "Παλιές Διασταυρώσεις- Make it new".

Η 3η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την "Κίνηση των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης" (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών - ΑΠΘ), προσέλκυσε και φέτος πάνω από 6000 φιλότεχνους επισκέπτες στις δυο πρώτες εβδομάδες.

Η φετινή διοργάνωση αποτελείτο -μεταξύ άλλων- από το κεντρικό πρόγραμμα, με τίτλο "Ο Γκρεμός και το Ρέμα" και επιμελητές τους Πάολο Κολόμπο, Μαχίτα Ελ Μπάσα Ουριέτα και Μαρίνα Φωκίδη, το παράλληλο πρόγραμμα καθώς και φιλοξενούμενες εκθέσεις.

Με αφορμή το τελευταίο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης το Σάββατο (17/12) στις 12:00, 15:00 και 17:00 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην έκθεση που φιλοξενεί το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι).

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη, όπως και σε όλους τους χώρους της Μπιενάλε. Επιπλέον θα διανεμηθεί και ο κατάλογος από το 3ο Διεθνές Εργαστήριο Νέων Καλλιτεχνών με τίτλο "Domino".

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει στη Μονή Λαζαριστών και το Λιμάνι το καθιερωμένο bazaar εκδόσεων του ΚΜΣΤ και του ΚΣΤΘ, με έκπτωση έως και 70%, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2012.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν και τη συμμετοχή του ΚΜΣΤ στις εορταστικές δράσεις του ΟΛΘ με αφορμή την παράδοση της Α' προβλήτας στο κοινό, μετά τις σχετικές εργασίες ανάπλασης.

Με τη θεματική της επικέντρωση στη Μεσόγειο να εκτείνεται και στις δύο επόμενες διοργανώσεις, η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ρίχνει αυλαία και ανανεώνει το ραντεβού της για το 2013.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!