Δεύτερη ψυχιατρική εξέταση στον Μπρέιβικ

Δεύτερη ψυχιατρική εξέταση στον Μπρέιβικ

Δεύτερη ψυχιατρική εξέταση στον Μπρέιβικ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 249 ΦΟΡΕΣ

Δικαστήριο του Όσλο θα ζητήσει νέα ψυχιατρική εξέταση του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης τον Ιούλιο στη νορβηγική πρωτεύουσα μετά τον δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε στη χώρα όταν ομάδα ειδικών τον έκρινε ψυχωτικό και ποινικά ανεύθυνο, αναφέρουν δημοσιεύματα

Δικαστήριο του Όσλο θα ζητήσει νέα ψυχιατρική εξέταση του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης τον Ιούλιο στη νορβηγική πρωτεύουσα μετά τον δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε στη χώρα όταν ομάδα ειδικών τον έκρινε ψυχωτικό και ποινικά ανεύθυνο, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Δεκάδες επιζήσαντες της πολύνεκρης επίθεσης του ʼντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ και άλλοι πολίτες ζήτησαν να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση με το επιχείρημα ότι μόνο κάποιος που έχει πλήρη συναίσθηση θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτές τις επιθέσεις.

Δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Όσλο πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου αν θα ζητήσει την ψυχιατρική επανεξέταση του δράστη.

Η διαδικτυακή εφημερίδα VG έγραψε την Πέμπτη ότι έχει ληφθεί η απόφαση και ότι δύο ψυχίατροι θα αναλάβουν να διακριβώσουν αν είναι ορθό το προηγούμενο πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο Μπρέιβικ πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Ο κρατικός σταθμός NRK μετέδωσε ότι πολλές πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση "είναι απόλυτα βέβαιες" ότι θα ζητηθεί νέα ψυχιατρική εξέταση.

Ο Μπρέιβικ ομολόγησε ότι πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση με στόχο κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και στη συνέχεια σκότωσε άλλους 69 σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος σε γειτονικό νησί για να τιμωρήσει - όπως είπε - τους "προδότες" με την φιλο-μεταναστευτική πολιτική.

Σύμφωνα με την νορβηγική διαδικασία, η δίκη του 32χρονου θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου ανεξάρτητα από την ψυχική του κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης