Βανδαλισμός σε κτήμα του Γιάννη Μπουτάρη

Βανδαλισμός σε κτήμα του Γιάννη Μπουτάρη

Βανδαλισμός σε κτήμα του Γιάννη Μπουτάρη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι, έκτασης επτά περίπου στρεμμάτων, της οικογένειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, χωρίς να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια τ

Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα, άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι, έκτασης επτά περίπου στρεμμάτων, της οικογένειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, χωρίς να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια της καταστροφής.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Κυρ Γιάννη», Γιώργος Αναστασόπουλος, ο άγνωστος δράστης «επισκέφθηκε» δύο φορές τον αμπελώνα, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, την πρώτη στα τέλη του περασμένου μήνα και την επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου.

Περισσότερα από 2.000 κλήματα της ποικιλίας «Chardonnay», του γραμμικού αμπελώνα, είναι κομμένα λίγα εκατοστά πάνω από τη ρίζα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία για την εταιρία ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

«Πρόκειται για ανεξήγητη πράξη. Η οικογένεια Μπουτάρη πίστευε ότι δεν είχε εχθρούς, αλλά τώρα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος είπε ότι οι συνέπειες της καταστροφής θα φανούν την άνοιξη.

Λίγο πριν ξεκινήσει η βλάστηση, οι εργάτες του αμπελώνα θα επιχειρήσουν να μπολιάσουν τα κατεστραμμένα κλήματα, με την ίδια ποικιλία, αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, το πιο πιθανό είναι να γίνει επαναφύτευση του αμελώνα τον επόμενο χρόνο, αφού είναι πολύ δύσκολο να επαναβλαστήσουν.

Η εταιρία «Κυρ Γιάννη», ιδρύθηκε το 1997, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και, μεταξύ άλλων, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στο Αμύνταιο και στη Νάουσα Ημαθίας.


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά