5 Φωτογράφοι, 50 Μνημεία, 1 Βαλκανική Ιστορία

5 Φωτογράφοι, 50 Μνημεία, 1 Βαλκανική Ιστορία

5 Φωτογράφοι, 50 Μνημεία, 1 Βαλκανική Ιστορία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

«Μια ιστορία των Βαλκανίων»: Πρόκειται για μία έκθεση πέντε νέων φωτογράφων από την ευρύτερη περιοχή που απεικονίζουν εκ νέου μια σειρά από μοναδικά μνημεία των Βαλκανίων της οθωμανικής περιόδου.

Στο Λουτρό των Αέρηδων φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας «Μια ιστορία των Βαλκανίων» σε συνεργασία με το GOETHE - INSTITUT. Πρόκειται για μία έκθεση πέντε νέων φωτογράφων από την ευρύτερη περιοχή που απεικονίζουν εκ νέου μια σειρά από μοναδικά μνημεία των Βαλκανίων της οθωμανικής περιόδου.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα λουτρά, τζαμιά, συναγωγές, εκκλησίες, υδραγωγεία, σπίτια, γέφυρες και πτωχοκομεία σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, αποτυπώνοντας την ιδιαιτερότητα του κάθε μνημείου σήμερα.

Με την επιμέλεια αναγνωρισμένων ιστορικών, η έκθεση προσεγγίζει την καθημερινή ζωή των λαών των Βαλκανίων από το 14ο ως τις αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από ένα σύγχρονο εικαστικό βλέμμα. Η έκθεση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αντίστοιχο υλικό, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό (ντοκιμαντέρ).

Το πρόγραμμα «A Balkan Tale / Μια Βαλκανική Ιστορία» έχει ως στόχο να προκαλέσει το δημόσιο διάλογο για την κοινή ιστορία των Βαλκανίων και να συμβάλει στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα του Ινστιτούτου Γκαίτε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την  παραγωγή έχει αναλάβει η ελληνική εταιρία παραγωγής ANEMON, ενώ συμμετέχουν ενεργά το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και δέκα πολιτιστικές ΜΚΟ των Βαλκανίων.

Την επιστημονική εποπτεία έχει η Χριστίνα Κουλούρη, ενώ συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ιστορικοί, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Μαζάουερ.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου στις 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου έως 8 Απριλίου

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή: 09.00 έως 14.30 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!