Η Gazprom κατηγορεί την Ουκρανία ότι κατακρατούσε φυσικό αέριο με προορισμό χώρες της ΕΕ

Η Gazprom κατηγορεί την Ουκρανία ότι κατακρατούσε φυσικό αέριο με προορισμό χώρες της ΕΕ

Η Gazprom κατηγορεί την Ουκρανία ότι κατακρατούσε φυσικό αέριο με προορισμό χώρες της ΕΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία, κύριο διαμετακομιστικό δίαυλο για το ρωσικό φυσικό αέριο προς την ΕΕ, ότι κατακρατούσε ποσότητες που προορίζονταν για τους ευρωπαίους πελάτες της κατά τη διάρκεια του κύματος ψύχους πο

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία, κύριο διαμετακομιστικό δίαυλο για το ρωσικό φυσικό αέριο προς την ΕΕ, ότι κατακρατούσε ποσότητες που προορίζονταν για τους ευρωπαίους πελάτες της κατά τη διάρκεια του κύματος ψύχους που σημειώθηκε στη Γηραιά Ήπειρο επί πολλές ημέρες.

«Οι Ευρωπαίοι πελάτες είχαν αυξήσει τις παραγγελίες τους σε ρωσικό φυσικό αέριο, η Gazprom έκανε από την πλευρά της ό,τι ήταν αναγκαίο, όμως οι διοχετευόμενες ποσότητες αερίου δεν έφθαναν ποτέ στην Ευρώπη», τόνισε ο διευθυντής του ομίλου Αλεξέι Μίλερ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων,

«Επί πολλές ημέρες παρέμειναν στην Ουκρανία ως και 40 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα αυτό να εκθέσει οικονομικά και να πλήξει τη φήμη της Gazprom», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ρωσική δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου, της οποίας οι παροχές συνιστούν πάνω από το ένα τέταρτο των αναγκών των χωρών της ΕΕ σε φυσικό αέριο, βίωσε μία κάθετη αύξηση της ζήτησης των εξαγωγών της στην Ευρώπη, εξαιτίας των αναπάντεχα χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφηκαν στην ήπειρο στα τέλη Ιανουαρίου.

Η ίδια η εταιρεία είχε παραδεχθεί πάντως πως δεν ήταν σε θέση να αυξήσει τις παραδόσεις και πως μάλιστα είχε μειώσει κατά 10% τις εξαγωγές της επί μικρό χρονικό διάστημα.


Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης