Πέθανε ο "τροβαδούρος της αγάπης" Λούτσιο Ντάλλα

Πέθανε ο "τροβαδούρος της αγάπης" Λούτσιο Ντάλλα

Πέθανε ο "τροβαδούρος της αγάπης" Λούτσιο Ντάλλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 187 ΦΟΡΕΣ

Ο γνωστός τραγουδοποιός Λούτσιο Ντάλλα, απεβίωσε από καρδιακή προσβολή το πρωί στην Ελβετία. Βρισκόταν στο Μοντρέ της Ελβετίας για σειρά συναυλιών και πριν από δυο εβδομάδες είχε πάρει μέρος στο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Σαν Ρέμο.

Απεβίωσε - σε ηλικία 69 ετών - το πρωί της Πέμπτης στην Ελβετία, ο γνωστός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Λούτσιο Ντάλλα.

Υπέστη καρδιακή προσβολή σε ξενοδοχείο του Μοντρέ της Ελβετίας, όπου το βράδυ της Τετάρτης είχε δώσει συναυλία. Είχαν προγραμματιστεί εμφανίσεις του και στο Λουγκάνο, στη Βασιλεία και στη Γενεύη.

Ο ιταλός τραγουδοποιός πριν από δυο εβδομάδες είχε πάρει μέρος, με το τραγούδι «Νανί» και τον νεαρό τραγουδιστή Πιερντάβιντε Καρόνε, στο ιταλικό φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο.

«Ο θάνατος είναι μόνο το τέλος της πρώτης πράξης», είχε δηλώσει ο ίδιος πρόσφατα στη RAI.

Ο τραγουδιστής Ρον (στενότατος φίλος του Ντάλλα) δήλωσε «συντετριμμένος» από την είδηση του θανάτου του. Το μόνο που μπόρεσε να πει στους δημοσιογράφους είναι ότι «δεν καταφέρνει να το πιστέψει, διότι, χθες το βράδυ είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο και όλα ήταν μια χαρά».

Ο Ντάλλα γεννήθηκε το 1943 στη Μπολόνια και την Κυριακή θα γινόταν 69 ετών.



«Πιάτσα Γκράντε», «Προσοχή στον λύκο» είναι μόνον ελάχιστοι από του τίτλους των μεγάλων επιτυχιών του Λούτσιο Ντάλλα, ο οποίος επηρέασε, με την παρουσία του, πενήντα χρόνια καλλιτεχνικού γίγνεσθαι στην Ιταλία, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.



Ήταν ο συνθέτης του διάσημου τραγουδιού Caruso, το οποίο ερμήνευσε μεταξύ άλλων και ο Λουτσιάνο Παβαρότι και ο Αντρέα Μποτσέλι.




Πηγή φωτό: La Repubblica

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!