Εκατοντάδες Σύροι καταφεύγουν στο Λίβανο

Εκατοντάδες Σύροι καταφεύγουν στο Λίβανο

Εκατοντάδες Σύροι καταφεύγουν στο Λίβανο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 143 ΦΟΡΕΣ

Περισσότεροι από 1.500 Σύροι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά έχουν καταφύγει στο γειτονικό Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες για να γλιτώσουν από τις μάχες, κυρίως στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, δήλωσαν αξιωματούχος του ΟΗΕ και σύρος ακτιβιστή

Περισσότεροι από 1.500 Σύροι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά έχουν καταφύγει στο γειτονικό Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες για να γλιτώσουν από τις μάχες, κυρίως στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, δήλωσαν αξιωματούχος του ΟΗΕ και σύρος ακτιβιστής στη Βηρυτό.

"Τις τελευταίες δυο ημέρες έφθασαν 170 οικογένειες στην περιοχή Ελ-Φάχα της κοιλάδας Μπεκάα. Επιπλέον, 50 οικογένειες έφθασαν στην Ααρσάλ, στην ίδια περιοχή", δήλωσε η Ντάνα Σλεϊμάν, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Λίβανο.

"Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για γυναίκες και παιδιά. Τους στέλνουμε κουβέρτες, στρώματα και πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής", τόνισε η εκπρόσωπος σύμφωνα με την οποία κάθε οικογένεια αριθμεί κατά μέσον όρο έξι με επτά άτομα.

"Πολλές δεκάδες οικογένειες έχουν φθάσει τις τελευταίες 48 ώρες στο Λίβανο μέσω της κοιλάδας Μπεκάα και τώρα βρίσκονται στην ελ-Κάα και την Ααρσάλ κοντά σε συγγενείς ή γνωστούς", τόνισε ο Αχμέντ Μούσα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τους σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο.

"Εξήντα πέντε οικογένειες έφθασαν τη Δευτέρα στο βόρειο Λίβανο, προερχόμενες κυρίως από τη Χομς και την Κουσέιρ", τόνισε ο Μούσα στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την 'Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 7.058 σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Λίβανο από τότε που εκδηλώθηκε η εξέγερση.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης