Η μετόπη "Ευαγγελισμός" στο Μουσείο Ακρόπολης

Η μετόπη "Ευαγγελισμός" στο Μουσείο Ακρόπολης

Η μετόπη "Ευαγγελισμός" στο Μουσείο Ακρόπολης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Η εκπληκτική βόρεια μετόπη "Ευαγγελισμός", που κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης, θα εκτεθεί στους επισκέπτες του Μουσείου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η εκπληκτική βόρεια μετόπη "Ευαγγελισμός", που κατέβηκε πρόσφατα από τον Παρθενώνα και συντηρήθηκε στο Μουσείο Ακρόπολης, θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες του Μουσείου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η μετόπη αρ. 32, που διασώθηκε από την καταστροφή του 5ου αι. μΧ επειδή θεωρήθηκε ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στους επισκέπτες του Μουσείου στην Αίθουσα του Παρθενώνα, παρέα με τον μεγαλοπρεπή γλυπτό διάκοσμο του μνημείου.

Την ίδια ημέρα, την Κυριακή 25 Μαρτίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.



Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα μουσικά απογεύματα στο πλαίσιο του προγράμματος "Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης", ενώ σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Μουσείο παρουσιάζει έναν κύκλο συναυλιών με τίτλο "Οι Ελληνικοί δρόμοι συναντούν την παγκόσμια μουσική ανθολογία", στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων.



Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαρθρώνεται ως εξής:

Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 17.00 "Παραδοσιακοί Ελληνικοί δρόμοι και Μπαρόκ" με τους Duo Arioso (Αριστείδης Χατζησταύρου κιθάρα και Σοφία Μαυρογενίδη φλάουτο).

Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 17.00

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!