Σιδηρόφρακτες οι μαθητικές παρελάσεις

Σιδηρόφρακτες οι μαθητικές παρελάσεις

Σιδηρόφρακτες οι μαθητικές παρελάσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Με έντονο το άρωμα της... μπαρούτης θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση, για την επέτειο του Ξεσηκωμού κατά των Τούρκων, ειδικά στην Αθήνα, η οποία θυμίζει "αστακό", υπό το φόβο των επεισοδίων. Η κυβερνητική γραμμή είναι όλοι οι επίσημοι να βρίσκονται στις θ

Με έντονο το άρωμα της... μπαρούτης θα διεξαχθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, ειδικά στην Αθήνα, η οποία θα θυμίζει "αστακό", υπό το φόβο των επεισοδίων. Κυβερνητική γραμμή είναι όλοι οι επίσημοι να βρίσκονται στις θέσεις τους, ωστόσο η κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πρωτοφανή.

Συγκεκριμένα, 4.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για την τήρηση της τάξης, ενώ θα πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι σε όσους εμφανιστούν με πανό. Επιπλέον, όσοι βρεθούν κοντά στην εξέδρα των επισήμων θα πρέπει να έχουν ειδική διαπίστευση.

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι είναι έτοιμο σχέδιο διαφυγής των επισήμων σε περίπτωση που τα επεισόδια λάβουν εκτεταμένη μορφή. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα "περί οργάνωσης ειδικού σχεδίου διαφυγής ανώτατων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων της χώρας, από τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

Σημειώνεται ότι οι ανάπηροι πολέμου έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στις παρελάσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.

Διαβάστε: Τα μηνύματα της πολιτειακής και της πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου

Υπενθυμίζεται ότι οι παρελάσεις που έγιναν με αφορμή την επέτειο του "Όχι" σημαδεύτηκαν από έντονες αντιδράσεις εκ μέρους πολιτών, οι οποίες στη Θεσσαλονίκη μάλιστα προκάλεσαν την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας και τη διακοπή της εκδήλωσης. Επίσης εκτενή ήταν τα κρούσματα με μαθητές να αποδοκιμάζουν έντονα τους επισήμους, αποστρέφοντας το κεφάλι όταν περνούσαν από μπροστά τους ή κάνοντας την... παραδοσιακή χειρονομία.

Φωτογραφίες αρχείου


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά