Πέθανε ο διάσημος παραγωγός Dick Clark

Πέθανε ο διάσημος παραγωγός Dick Clark

Πέθανε ο διάσημος παραγωγός Dick Clark

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 179 ΦΟΡΕΣ

Ο Dick Clark, ένας από τους σημαντικότερους ιμπρεσάριους της αμερικανικής μουσικής σκηνής, πέθανε από έμφραγμα. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή ο διάσημος παραγωγός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Ο Dick Clark, ένας από τους σημαντικότερους ιμπρεσάριους της αμερικανικής μουσικής σκηνής, πέθανε από έμφραγμα.

Το βράδυ της Τρίτης (17/4) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St. John στο Λος ʼντζελες αλλά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή, ο διάσημος παραγωγός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Τα προβλήματα υγείας του Clark ξεκίνησαν το 2004, όταν υπέστη βαρύ εγκεφαλικό που προκάλεσε αλλοίωση στην ικανότητα ομιλίας του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί από το ρόλο του ως παρουσιαστή της τηλεοπτικής γιορτής “New Year's Rockin' Eve” την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από την Times Square της Νέας Υόρκης, εκπομπή που ο ίδιος είχε δημιουργήσει το 1972. Από τότε συμμετείχε περιοδικά στο show με τελευταία του εμφάνιση το 2011.

Μήνες πριν το εγκεφαλικό, ο Clark είχε αποκαλύψει στην εκπομπή του Larry King ότι πάσχει από διαβήτη (Τύπου 2).

Γεννήθηκε το 1929 και η πορεία του άρχισε με την εργασία του στο ραδιοφωνικό σταθμό του πατέρα του, ενώ αργότερα συμμετέχει σε πληθώρα τηλεοπτικών show. Η πιο διάσημη εκπομπή του ήταν το τηλεοπτικό παιχνίδι “Πυραμίδα”. Επίσης, παρουσίασε επί σειρά ετών το “Miss USA” (1989-1993), καθώς και το “Miss Universe” (1990-1993).

Ο Dick Clark ήταν ο άνθρωπος πίσω από δεκάδες μουσικούς καλλιτέχνες ως παραγωγός των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και είχε μυήσει τον κόσμο σε όλα τα σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως τα Hollywood Walk of Fame, Rock and Roll Hall of Fame, Academy of Television Arts and Sciences Hall of Fame.

Είχε τιμηθεί με πέντε βραβεία Emmy για τη συνεισφορά του στη μουσική και είχε λάβει το Peabody Award, ένα παγκόσμιο βραβείο, που απονέμεται για την άριστη δουλειά στο ραδιόφωνο και στη τηλεόραση.

Παντρεύτηκε τρεις φορές και είχε αποκτήσει τρία παιδιά από τους πρώτους δύο γάμους του. 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!