Φόρος τιμής στον θρυλικό Bob Marley

Φόρος τιμής στον θρυλικό Bob Marley

Φόρος τιμής στον θρυλικό Bob Marley

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Είναι άπειρα τα τραγούδια που άφησε παρακαταθήκη ο Bob Marley στους συνεχιστές της reggae μουσικής και με αφορμή της συμπλήρωση 67 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού τραγουδιστή διοργανώνεται ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι άπειρα τα τραγούδια που άφησε παρακαταθήκη ο Bob Marley στους συνεχιστές της reggae μουσικής και με αφορμή της συμπλήρωση 67 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού τραγουδιστή διοργανώνεται ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά τη τεράστια περσινή επιτυχία οι One Love Reggae Ideas και kazandb παρουσιάζoυν για 2η συνεχόμενη χρονιά το Bob Marley Tribute στις 26 και 27 Απριλίου στο club Βοτανικός (Αθήνα) και στο club Μύλος (Θεσσαλονίκη) αντίστοιχα, για δυο βραδιές αφιερωμένες εξ ολοκλήρου στην προσωπικότητα που σφράγισε με το ταλέντο της μια ολόκληρη μουσική σκηνή.

Δυο βραδιές γεμάτες αγάπη, ενότητα, ελευθερία, μια νύχτα γιορτής γεμάτη από τη μουσική και τα μηνύματα του Marley.  

Στις 6 Φεβρουαρίου που μας πέρασε συμπληρώθηκαν 67 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σπουδαιότερους μουσικούς του πλανήτη και του μεγαλύτερου που ανέδειξε η Τζαμάικα, του ασύγκριτου, αξεπέραστου, αδιαμφισβήτητου ηγέτη ακόμη και μετά θάνατον της reggae σκηνής Bob Marley.

Φέτος την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ένας παλιός συνεργάτης του Bob Marley, μια από τις σπουδαιότερες μορφές της reggae κι ένας από τους ιστορικότερους και καταλυτικότερους κιθαρίστες της Τζαμάικα, ο σπουδαίος Earl "China" Smith.

Έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα της reggae, όπως Bob Marley, Lee Perry, Burning Spear, Soul Syndicate band, Max Romeo κ.α., έχοντας ηχογραφήσει με όλους αυτούς περισσότερους από 500 δίσκους.

Μαζί του θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Bob Marley μια μεγάλη ομάδα ελλήνων μουσικών και τραγουδιστών: Georgia [Μπλέ], Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Ηρώ, Δημήτρης Καρράς, Σοφία Κουρτίδου, ʼλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Κώστας Λειβαδάς, Μάρω Μαρκέλλου, Αντώνης Μιτζέλος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δέσποινα Ολυμπίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Σοφία Παπουλάκου, Μάνος Πυροβολάκης, Δημήτρης Σταρόβας, Sugahspank, Υπόγεια Ρεύματα, Ραλλία Χρηστίδου, Κατερίνα Μορένα

Από τη reggae εγχώρια σκηνή θα βρίσκονται στη σκηνή οι Fundracar, Σταύρος Νταντούς, Sistah Jamaroots, MC Yinca, Stefanatty, κ.α.

Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί επίσης και ο Jahcoustix, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής reggae σκηνής. Έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους με πιο πρόσφατο το "Crossroads". Τα 2 τελευταία χρόνια είναι συνεχώς σε tour μαζί με τον φίλο του superstar της reggae Gentleman και θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες καλλιτεχνικά παρουσίες στη γερμανική σκηνή.

Μέρος των εσόδων και των δύο εκδηλώσεων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πέμπτη 26 Απριλίου Βοτανικός, Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, Αθήνα 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!