Στη φυλακή τούρκος αντιστράτηγος

Στη φυλακή τούρκος αντιστράτηγος

Στη φυλακή τούρκος αντιστράτηγος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 158 ΦΟΡΕΣ

Δικαστήριο της ʼγκυρας διέταξε την προφυλάκιση του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Γιλντιρίμ Τουρκέρ, προέδρου του ασφαλιστικού ταμείου του τουρκικού στρατού, και ακόμη οκτώ αξιωματικών εν αποστρατεία και εν ενεργεία για την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα του

Δικαστήριο της ʼγκυρας διέταξε την προφυλάκιση του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Γιλντιρίμ Τουρκέρ, προέδρου του ασφαλιστικού ταμείου του τουρκικού στρατού, και ακόμη οκτώ αξιωματικών εν αποστρατεία και εν ενεργεία για την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα του 1997, γεγονός που ανεβάζει σε 35 τον αριθμό των αξιωματικών που κρατούνται και αναμένεται να δικαστούν για την υπόθεση αυτή.

Ο Τουρκέρ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ήταν επικεφαλής προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μέλος μιας ομάδας, που ήταν γνωστή ως η Ομάδα Δυτικών Σπουδών, η οποία φέρεται να έκανε παρασκηνιακές κινήσεις με στόχο την ανατροπή του Νετσμεντίν Ερμπακάν, του πρωθυπουργού της πρώτης ισλαμικής κυβέρνησης στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Τα γεγονότα του 1997 χαρακτηρίζονται συχνά στην Τουρκία ως «μεταμοντέρνο πραξικόπημα», καθώς οι στρατηγοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση χωρίς την επέμβαση του στρατού, ενώ δεν αντικατέστησαν την πολιτική διοίκηση από στρατιωτικό καθεστώς.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την προφυλάκιση του απόστρατου στρατηγού Φεβζί Τουρκερί, πρώην διοικητή της Χωροφυλακής, το σπίτι του οποίου ερευνήθηκε την Τετάρτη.

Οι νέες αυτές έρευνες εναντίον αξιωματικών γίνεται στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού, που στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, όμως πλέον έχει δει τις εξουσίες του να περιορίζονται.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης