Θρίλερ με την απέλαση του Ασάνζ

Θρίλερ με την απέλαση του Ασάνζ

Θρίλερ με την απέλαση του Ασάνζ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Ο ιδρυτής του ιστοτόπου αποκαλύψεων Wiki Leaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αργά ή γρήγορα θα απελαθεί στη Σουηδία και εντός του καλοκαιριού ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, τόνισε ο Σουηδός συνήγορος των δύο εναγουσών, που τον κατηγορούν για βιασμό και σεξου

Ο ιδρυτής του ιστοτόπου αποκαλύψεων Wiki Leaks, Τζούλιαν Ασάνζ, αργά ή γρήγορα θα απελαθεί στη Σουηδία και εντός του καλοκαιριού ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, τόνισε ο Σουηδός συνήγορος των δύο εναγουσών, που τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική βία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας ναι μεν ενέκρινε την απέλαση του Ασάνζ στη Σουηδία, όπου καταζητείται για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά συνάμα χορήγησε διορία 14 ημερών στην υπεράσπιση για να καταθέσει το αίτημά της για αναψηλάφηση της υπόθεσης.

«Η απόφαση ανταποκρίνεται στα όσα προσδοκούσαμε. Είναι λυπηρό που αναβλήθηκε πάλι η απέλαση, όμως όλα θα καταλήξουν σε αυτή», τόνισε ο σουηδός δικηγόρος Κλάες Μπόργκστρεμ.

«Αναμένουμε να κληθεί για ανάκριση λίγο μετά την άφιξή του εδώ, ίσως μέσα στον ερχόμενο μήνα. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», πρόσθεσε.

Ο Μπέργκστρεμ κρίνει πως η παράταση της δικαστικής διαδικασίας αποτελεί «μία δοκιμασία» για τις πελάτισσές του, πρσθέτοντας πως ο Ασάνζ αντιμάχεται την απέλασή του για πάνω από ενάμισι χρόνο. «Εκείνες ελπίζουν πως ο Ασάνζ θα λογοδοτήσει για όσα έκανε. Αυτή η περίοδος φυσικά είναι πολύ δύσκολη γι’ αυτές», τόνισε εμφατικά.

Ο 40χρονος Ασάνζ δεν αρνείται πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με τις δύο ενάγουσες, υποστηρίζει πως δεν τις εξανάγκασε δια της βίας και πως πίσω από τη μήνυσή τους υποκρύπτονται αλλότρια πολιτικά ελατήρια.

Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone