Ινδιάνοι vs γλύπτη: «Έκλεψε την ιερή πέτρα μας»!

Ινδιάνοι vs γλύπτη: «Έκλεψε την ιερή πέτρα μας»!

Ινδιάνοι vs γλύπτη: «Έκλεψε την ιερή πέτρα μας»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Τα γλυπτά του Βόλφγκανγκ φον Σβάρτσενφελντ σε πάρκο του Βερολίνου υμνούν την παγκόσμια ειρήνη, ωστόσο γερμανός εικαστικός βρίσκεται πλέον σε οξεία αντιπαράθεση με μία φυλή Ινδιάνων, που τον κατηγορεί ότι έκλεψε την ιερή της ροζ πέτρας, που ονομάζουν "Γιαγ

Τα γλυπτά του Βόλφγκανγκ φον Σβάρτσενφελντ (Wolfgang Kraker von Schwarzenfeld) σε πάρκο του Βερολίνου υμνούν την παγκόσμια ειρήνη.

Ωστόσο, ο 79χρονος γερμανός εικαστικός βρίσκεται πλέον σε οξεία αντιπαράθεση με τη φυλή των Ινδιάνων Πεμόν στη Βενεζουέλα, η οποία τον κατηγορεί για την κλοπή μιας ιερής της ροζ πέτρας, την οποία η φυλή ονομάζει "Γιαγιά".

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποστηρίζει τον αγώνα που δίνει η φυλή των Ινδιάνων, η οποία ζει στην περιοχή "Μεγάλη Σαβάνα", ζητώντας την επιστροφή της πολύτιμης λίθου από το πάρκο Τιέργκαρτεν του Βερολίνου και προκαλώντας κατά συνέπεια σοβαρό δίλημμα στη γερμανική κυβέρνηση.



Με το Καράκας να κάνει λόγο για κλοπή, τους Ινδιάνους να κατηγορούν τον γλύπτη ότι δεν σέβεται τις πολιτιστικές τους αξίες και τον εικαστικό να τονίζει ότι η ροζ πέτρα ήταν ένα δώρο που του προσφέρθηκε νόμιμα, ο μονόλιθος φαίνεται πως μάλλον αρνητική ενέργεια εκπέμπει.

Ο γλύπτης διαθέτει σειρά εγγράφων που επέτρεψαν την αφαίρεση της εν λόγω πέτρας από τον εθνικό δρυμό Κανάιμα το 1998. Όπως γίνεται με όλες τις πέτρες που τοποθετούνται σε έναν κύκλο στο Βερολίνο, πάντα μένει πίσω μια "αδελφή" πέτρα.



Σε κάθε θερινή ισημερία, οι γυαλισμένες επιφάνειες των λίθων αντανακλούν στον ήλιο συμβολίζοντας μια «ενωμένη ανθρωπότητα, με την ελπίδα μια ημέρα να υπάρξει ειρήνη στον κόσμο», τονίζει ο γλύπτης.



Ο Γερμανός εικαστικός έχει σκαλίσει περιμετρικά της ιερής πέτρας "Γιαγιά" τη λέξη «Αγάπη» σε επτά διαφορετικές γλώσσες, για να τονίσει τον παγκόσμιο δεσμό των λαών.







Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!