Τη συνάντηση Γιούνκερ - Σαμαρά παίζει η αυστριακή Ραδιοφωνία

Τη συνάντηση Γιούνκερ - Σαμαρά παίζει η αυστριακή Ραδιοφωνία

Τη συνάντηση Γιούνκερ - Σαμαρά παίζει η αυστριακή Ραδιοφωνία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη προβολή των συνομιλιών στην Αθήνα, του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στη «Ζιούντντοιτσε Τσάιτουνγκ» στην Αυστριακή δημόσια Ραδιοφωνία.

Μεγάλη προβολή των συνομιλιών στην Αθήνα, του Έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Ζιούντντοιτσε Τσάιτουνγκ», έγινε την Τετάρτη στα δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Κυριάρχησε η δήλωση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη, ότι θέλει να εισπραχτούν 30 δισεκατομμύρια Ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.

Στην είδηση της Αυστριακής Ραδιοφωνίας τονίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να εισπράξει, μέσω ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά 30 δισεκατομμύρια Ευρώ, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλώνοντας ο ίδιος πως θα γίνουν ακόμη πολύ περισσότερα, ενώ αναρωτιέται γιατί να μην ιδιωτικοποιηθούν και οι σιδηρόδρομοι ή γιατί θα πρέπει το κράτος να έχει γραφεία στοιχημάτων.

Αναφέρεται ακόμη πως συγχρόνως ο ίδιος παραπέμπει σε δυσκολίες κατά τις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός θέτει στη συζήτηση την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, ο ίδιος αναρωτιέται πώς να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει ευρώ στην Ελλάδα αν είναι να πάρει πίσω δραχμές.

Στην είδηση τονίζεται ακόμη η διαβεβαίωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι αποφασισμένος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δανειστές και ότι έχει συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο 11,5 δισ. Ευρώ για το 2013 και 2014 και πως ο ίδιος αναμένει μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες να είναι γνωστές οι λεπτομέρειες και να τεθεί κατόπιν σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Επιπλέον στην είδηση επισημαίνονται οι κατηγορηματικές δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, για την πλήρη αντίθεσή του σε μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που, κατά την άποψή του, θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη τη Νομισματική Ένωση.


Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης