Μέγας Αλέξανδρος... ο Αθηναίος!

Μέγας Αλέξανδρος... ο Αθηναίος!

Μέγας Αλέξανδρος... ο Αθηναίος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Τι σχέση έχει ο Μέγας Αλέξανδρος με την Αθήνα; Εμείς για Μακεδόνα τον είχαμε τον άνθρωπο... Κι όμως, πολύ σύντομα, κάθε φορά που η αδερφή του, η γοργόνα, θα ρωτάει τους ναυτικούς ''μην είδατε τον Μέγα Αλέξανδρο;'', εκείνοι θα απαντούν... ''Τον είδαμε στην

Τι σχέση έχει ο Μέγας Αλέξανδρος με την Αθήνα; Εμείς για Μακεδόνα τον είχαμε τον άνθρωπο... Κι όμως, πολύ σύντομα, κάθε φορά που η αδερφή του, η γοργόνα, θα ρωτάει τους ναυτικούς ''μην είδατε τον Μέγα Αλέξανδρο;'', εκείνοι θα απαντούν... ''Τον είδαμε στην Αθήνα!''

Ο λόγος φυσικά όχι για τον ίδιο (αυτό θα ήταν πραγματική είδηση!), αλλά για το άγαλμά του που πρόκειται να τοπθετηθεί προσεχώς στην πλατεία Κοτζιά.

Πρόκειται για μία δημιουργάι του γλύπτη Γιάννη Παππά, που απεικονίζει τον Μακεδόνα βασιλιά πάνω στο άλογό του, δηλαδή τον ατίθασο Βουκεφάλα.

Ο ύψους 3,6 μέτρα χάλκινος ανδριάντας θα τοπθετηθεί σε βάθρο 6,20 μέτρων στην Πλατεία Κοτζιά, μέσα στους επόμενους μήνες.

Το έργο αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1993 και αρχικά προοριζόταν να τοποθετηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους, αλλά τελικά θα βρει τη θέση του στην Αθήνα.

Ο κορυφαίος γλύπτης Γιάννης Παππάς πέθανε το 2005 σε ηλικία 92 ετών.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!