Την επόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Την επόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Την επόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 341 ΦΟΡΕΣ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη στο πλαίσιο της συνέντευξης για τις επενδύσεις στη

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη στο πλαίσιο της συνέντευξης για τις επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη. Όπως είπε, η δημόσια διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και είναι θέμα εβδομάδων να γίνει νόμος του κράτους.

Απαντώντας στις αιτιάσεις που έχουν διατυπώσει επιχειρηματίες του χώρου των φωτοβολταϊκών για το νέο τρόπο τιμολόγησης της ενέργειας η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται σε διαβούλευση και ότι η κατεύθυνση του υπουργείου παραμένει υπέρ της ενίσχυσης των επενδύσεων μέσω του τιμολογίου αγοράς της παραγόμενης ενέργειας.

Νωρίτερα ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών έκανε λόγο σε ανακοίνωση για αναξιοπιστία και υπαναχωρήσεις του ΥΠΕΚΑ που απειλούν την αγορά φωτοβολταϊκών. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο η δραματική μείωση των τιμών πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά, ακυρώνει στην πράξη τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. "Η υπαναχώρηση του ΥΠΕΚΑ από τις προτάσεις που το ίδιο κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση τον Δεκέμβριο και οι οποίες μιλούσαν ρητά για μη αλλαγή των όρων τιμολόγησης των φωτοβολταϊκών, θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα χιλιάδων επενδύσεων", αναφέρει ο ΣΕΦ.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά