Ομήρου: Η Κύπρος είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τη Μέση Ανατολή

Ομήρου: Η Κύπρος είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τη Μέση Ανατολή

Ομήρου: Η Κύπρος είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τη Μέση Ανατολή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 186 ΦΟΡΕΣ

Την προθυμία και την ετοιμότητα της Κύπρου να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, που θα συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομή

Την προθυμία και την ετοιμότητα της Κύπρου να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, που θα συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε ομιλία του στις εργασίες της ιδρυτικής συνάντησης της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας και ʼμυνας ο κύριος Ομήρου επεσήμανε ότι η Κύπρος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και των πολύ καλών σχέσεών της με τις χώρες της περιοχής, μπορεί και επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των νοτίων γειτόνων της.

«Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολικής και Πολιτικής Ασφάλειας περιλαμβανομένης της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και ʼμυνας, η ενίσχυση της δημοκρατικής νομιμότητας της Ένωσης επιτυγχάνεται με την αναβάθμιση του ρόλου των Κοινοβουλίων, και προνοεί ουσιαστικό, συνεχή και αποτελεσματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο, που να καταπιάνεται με το ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται αυτών των τομέων πολιτικής», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Επίσης, ο κ. Ομήρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κείμενο Συμπερασμάτων της ιδρυτικής αυτής Συνάντησης θα αντικατοπτρίζει το κοινό όραμα, να καταστεί η νεοσύστατη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη «εφαλτήριο ουσιαστικής προόδου στα θέματα που θα την απασχολήσουν και πλαίσιο ενεργού διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, η οποία θα συμβάλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση μιας καλύτερης Ευρώπης, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών της».

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε για την ΚΕΠΠΑ Κάθριν 'Αστον ανέπτυξε τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ιδρυτική συνάντηση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε, συμμετέχουν αντιπροσωπείες των Κοινοβουλίων των 27 χωρών- μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Κοινοβουλίων υποψηφίων για ένταξη χωρών, καθώς και ευρωπαϊκών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης