Πακιστάν: 131 νεκροί από πυρκαγιά σε δύο εργοστάσια

Πακιστάν: 131 νεκροί από πυρκαγιά σε δύο εργοστάσια

Πακιστάν: 131 νεκροί από πυρκαγιά σε δύο εργοστάσια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 157 ΦΟΡΕΣ

Δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν αργά την Τρίτη σε ένα εργοστάσιο στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Πακιστάν, και σε ένα ακόμη εργοστάσιο στη Λαχώρη τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του ανατολικού Πακιστάν, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 131 ανθρώπων συνολ

Δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν αργά την Τρίτη σε ένα εργοστάσιο στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Πακιστάν, και σε ένα ακόμη εργοστάσιο στη Λαχώρη τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του ανατολικού Πακιστάν, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 131 ανθρώπων συνολικά, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Μια πολύ μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε εργοστάσιο υφαντουργίας στο Καράτσι προκάλεσε το θάνατο 110 ανθρώπων, ενώ δεκάδες ακόμη εργάτες φέρουν πολλαπλά εγκαύματα, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

"Έχουμε περισυλλέξει 110 πτώματα μέχρι τώρα και συνεχίζουμε τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων", δήλωσε ο Εχτεσάμ Σαλίμ, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης διευκρινίζοντας ότι οι διασώστες βρήκαν δεκάδες πτώματα σε μεγάλη αίθουσα στο υπόγειο του εργοστασίου.

"Είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων δεκαετιών, όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών", πρόσθεσε.

"Δεκάδες γυναίκες περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων", είπε ο Αμπντούς Σαλάμ, γιατρός στο νοσοκομείο του Καράτσι προσθέτοντας ότι 65 εργάτες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πηδήξουν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

"Ήταν τρομερό. Ξαφνικά όλος ο όροφος τυλίχτηκε στις φλόγες και ο καπνός, η ζέστη ήταν τόσο ασφυκτική που τρέξαμε στα παράθυρα, σπάσαμε τα κάγκελα και τα τζάμια και πηδήσαμε", είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείου ο 32χρονος Μοχάμεντ Σαλέμ που έσπασε το πόδι του, πηδώντας από το 2ο όροφο.

Σχεδόν 150 εργάτες βρίσκονταν στο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, πρόσθεσε.

Τα αίτια της καταστροφής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ο υπουργός Βιομηχανίας της επαρχίας Σιντ δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του ιδιοκτήτη για αμέλεια.

"Διατάξαμε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς και γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου ώστε να μπορέσουν οι εργάτες να διαφύγουν", είπε ο υπουργός Ραούφ Σιντίκι.

Αργά χθες επίσης στη Λαχώρη, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών σανδαλιών. Η φωτιά γρήγορα τύλιξε στις φλόγες το εργοστάσιο αυτό στη συνοικία Χοχάρ εγκλωβίζοντας τουλάχιστον 20 εργάτες, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

"Στο νοσοκομείο μας μεταφέρθηκαν 20 πτώματα και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση", είπε ο γιατρός Ζαχίντ Περβέζ του τοπικού νοσοκομείου Μάγιο.

Ένα ακόμη πτώμα και εννέα τραυματίες διακομίσθηκαν στο γειτονικό νοσοκομείο Μιάν Μουνσί.

Ο απολογισμός των 21 νεκρών και των 14 τραυματιών επιβεβαιώθηκε από τις υπηρεσίες διάσωσης. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο στη Λαχώρη, η φωτιά στο εργοστάσιο προκλήθηκε από μια τεχνική βλάβη της γεννήτρια.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης