Μεξικό: Συνελήφθη ο αρχηγός του καρτέλ του Κόλπου

Μεξικό: Συνελήφθη ο αρχηγός του καρτέλ του Κόλπου

Μεξικό: Συνελήφθη ο αρχηγός του καρτέλ του Κόλπου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

ʼνδρες του πολεμικού ναυτικού του Μεξικού συνέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τον Χόρχε Εντουάρντο Κοστίγια Σάντσες, τον φερόμενο ως αρχηγό του καρτέλ του Κόλπου και από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες στη χώρα του, ανακοίνωσε το υπουργεί

ʼνδρες του πολεμικού ναυτικού του Μεξικού συνέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τον Χόρχε Εντουάρντο Κοστίγια Σάντσες, τον φερόμενο ως αρχηγό του καρτέλ του Κόλπου και από τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες στη χώρα του, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η σύλληψη του Κοστίγια πραγματοποιείται μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κλεμμένων αυτοκινήτων που ανακαλύφθηκαν στις πόλεις Ραϊνόσα, Νουέβο Λαρέντο και Ματαμόρος, τρεις πόλεις της Ταμαουλίπας, στη μεθόριο με τις ΗΠΑ.

Οι μεξικανικές Αρχές είχαν περιλάβει τον Κοστίγια στον κατάλογο των 37 πλέον καταζητούμενων μελών του οργανωμένου εγκλήματος, προσφέροντας αμοιβή 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψή του.

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Μάριο Καρντένας Γκουίγεν, ο οποίος ηγείτο του καρτέλ από το 2010 μαζί με τον Εντουάρντο Κοστίγια, συνελήφθη στο Μεξικό.

Ο αδελφός του, ο Οσιέλ Καρντένας Γκουίγεν, ιστορικός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, είχε συλληφθεί το 2003 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ όπου εκτίει ποινή 25ετούς κάθειρξης.

Ένας άλλος αδελφός της οικογένειας Καρντένας Γκουίγεν, ο Αντόνιο, είχε αναλάβει την αρχηγία του καρτέλ έως το θάνατό του το 2010, από πυρά του στρατού.

Το καρτέλ του Κόλπου ήρθε σε ρήξη το 2010 με τους Ζέτας, μια εγκληματική οργάνωση που συγκροτείται κυρίως από πρώην επίλεκτα μέλη του μεξικανικού στρατού και τελεί υπό τη διοίκηση τους. Η ρήξη μεταξύ των δύο οργανώσεων προκάλεσε κλιμάκωση της βίας στην Ταμαουλίπας.

Τουλάχιστον 60.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό τα τελευταία έξι χρόνια στο πλαίσιο της επιχείρησης του στρατού και της αστυνομίας που είχε κηρύξει ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν στα καρτέλ των ναρκωτικών και στο οργανωμένο έγκλημα.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης