Στη δικαιοσύνη ο Βουλγαράκης για αναληθές πόθεν έσχες

Στη δικαιοσύνη ο Βουλγαράκης για αναληθές πόθεν έσχες

Στη δικαιοσύνη ο Βουλγαράκης για αναληθές πόθεν έσχες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 126 ΦΟΡΕΣ

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γιώργος Βουλγαράκης για αναληθές «πόθεν έσχες» καθώς δεν είχε συμπεριλάβει στην δήλωση τον λογαριασμό της συζύγου του, Αικατερίνης Πελέκη, που βρέθηκε ανάμεσα στα ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ».

Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γιώργος Βουλγαράκης για αναληθές «πόθεν έσχες» ύστερα από απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς δεν είχε συμπεριλάβει στην δήλωση τον λογαριασμό της συζύγου του, Αικατερίνης Πελέκη, που βρέθηκε ανάμεσα στα ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ».

Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής είχε διατάξει από τον Νοέμβριο οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές στο ζεύγος Βουλγαράκη-Πελέκη, ύστερα από αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων.

O κ. Βουλγαράκης δεν έπεισε την επιτροπή και πλέον ο ίδιος παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, καθώς ουδέποτε δεν δήλωσε τις καταθέσεις της συζύγου του που βρέθηκαν στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Οι καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα αφορούσαν σε off shore εταιρεία, συνδικαιούχος της οποίας εμφανίζεται η κ. Πελέκη.

Εκτός από την περίπτωση του Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Κατερίνας Πελέκη, (οι καταθέσεις της οποίας ανέρχονται σε 132.000 ευρώ), η Επιτροπή ασχολήθηκε στην αποψινή της συνεδρίαση και με δύο ακόμη σχετικές υποθέσεις:

Η μία αφορούσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου και την μη δήλωση στο πόθεν έσχες του, των καταθέσεων ύψους 1,3 εκ. ευρώ της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία. Η λήψη της απόφασης, αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Ιανουαρίου, λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης ορισμένων μελών της, σε σχέση με το απαντητικό υπόμνημα που έχει αποστείλει ο κος Παπαντωνίου.

Η δεύτερη υπόθεση, αφορούσε τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και τη σύζυγό του, Γκρατσιέλα Γκρόλο, η οποία έχει κληρονομήσει από την μητέρα της καταθέσεις στην HSBC, που περιλαμβάνονται και αυτές στη λίστα Λαγκάρντ.

Με δεδομένο ότι ο κ. Κεφαλογιάννης είχε αναφέρει στο πόθεν έσχες του πως η σύζυγός του, ήταν ενδεχομένως κληρονόμος των καταθέσεων αυτών, η Επιτροπή θεώρησε επαρκείς τις εξηγήσεις του και απλώς αποφάσισε να στείλει το υπόμνημα του βουλευτή στον οικονομικό εισαγγελέα προς ενημέρωσή του.

Σημειώνεται τέλος, πως η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση εντός 20ημέρου από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα, για την μεγάλη μείωση ύψους 1 εκ. ευρώ, που παρουσιάζουν οι τραπεζικές του καταθέσεις το έτος 2009 σε σχέση με το έτος 2010.

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά