Μιχαλολιάκος: Μέγα ζητούμενο η εθνική κυριαρχία

Μιχαλολιάκος: Μέγα ζητούμενο η εθνική κυριαρχία

Μιχαλολιάκος: Μέγα ζητούμενο η εθνική κυριαρχία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 105 ΦΟΡΕΣ

«Μέγα ζητούμενο» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος την εθνική κυριαρχία εκτιμώντας ότι με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, «οι δανειστές της χώρας προσπαθούν να δέσουν τα συμφέροντα τους», μέσω μιας διαδικασίας πο

«Μέγα ζητούμενο» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος την εθνική κυριαρχία εκτιμώντας ότι με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, «οι δανειστές της χώρας προσπαθούν να δέσουν τα συμφέροντα τους», μέσω μιας διαδικασίας που κινείται εκτός λογικής.

«Γιατί οι δανειστές απαιτούν αυτή την ψηφοφορία; Θέλουν να υπογράψουμε ξανά και ξανά αν και η Βουλή έχει ψηφίσει τρία Μνημόνια», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και αναφερόμενος στην αναγκαστική εκτέλεση και το ενδεχόμενο κατάσχεσης εθνικών περιουσιακών στοιχείων παρατήρησε: «Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι προδότες και ότι ψηφίζουν άδολα. Ωραία να το πιστέψουμε. Αλλά ψηφίζοντας το νομοσχέδιο την εκχώρηση την υπογράφουν», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα από τον βουλευτή της ΝΔ Δάνη Τζαμτζή που είπε ότι η ίδρυση νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι έχει χορηγούς, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε ότι «η Χρυσή Αυγή πήρε την εκλογική επιχορήγηση για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου και του Ιουνίου και ελέγχθηκε για 5 ώρες από ορκωτούς λογιστές. Η Χρυσή Αυγή νοικιάζει γραφεία με 300 ευρώ και έχει ανθρώπους που κάνουν θυσίες και πληρώνουν από την τσέπη τους».

Σχολιάζοντας δε τις επικρίσεις ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι «το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φαίνεται πως δεν ισχύει για κάποιους ούτε και η δήλωση της Χρυσής Αυγής ότι είναι εθνικιστικό κόμμα». Αναρωτήθηκε δε «τι κόμμα είναι η ΝΔ; Είναι κόμμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού; Του Κοινωνικού φιλελευθερισμού; Κόμμα πάρε το αυγό και κούρευτο…».

Στην κριτική ότι η αντιπολίτευση δεν λέει που θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν συντάξεις, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι αντιστρέφει το ερώτημα και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει «που πήγαν τα λεφτά για τις συντάξεις; που πήγαν τα λεφτά των εργαζομένων; που πήγαν τα λεφτά των ταμείων»;

Όμως ο κ. Μιχαλολιάκος σχολίασε και δήλωση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση η οποία νωρίτερα είχε πει ότι δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από τη Χρυσή Αυγή. «Μα δεν έχουμε τέτοια προσδοκία που να αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Επίσης αναφέρθηκε στην πώληση του ΟΠΑΠ και αναρωτήθηκε «γιατί αντί για τον ΟΠΑΠ που είναι κερδοφόρος, η κυβέρνηση δεν πουλάει τις συχνότητες που τις έχουν καταλάβει και χρωστούν εκατομμύρια».

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε επίσης ότι το κόμμα του καταδικάζει την τρομοκρατία και κάθε μορφή βίας, χωρίς «αλλά» και χωρίς «όμως» επισημαίνοντας ότι οργιάζουν οι προβοκάτσιες και ότι δεν αποκλείεται αύριο να χρεώσουν και τίποτε στη Χρυσή Αυγή.

Αντιπαράθεση με την ΔΗΜΑΡ

Επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προς τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού και κυρίως όταν αυτά προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή, ένα πολιτικό μόρφωμα το οποίο αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς και προσβάλλει τη Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε κι εκμεταλλεύεται τα όπλα της Δημοκρατίας και τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών για να πλήξει το πολίτευμα της χώρας».

ʼμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φώναξαν: «Πάρτα πίσω αυτά που είπες… είναι ντροπή σου!».

«Αφήστε τα γρυλίσματα και δεν σας φοβόμαστε ούτε ως κόμμα ούτε κι εγώ προσωπικά» απάντησε η κ. Ρεπούση.
var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

ΕΟΔΥ: Προσοχή στα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα μέτρα προφύλαξης

Αντικειμενικές αξίες: Αυτοί είναι οι δήμοι και οι ζώνες στις οποίες «κουρεύονται»

Διεπιστημονική έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου