Ο Standard and Poor's διατηρεί το ΑΑΑ για το χρέος της Ολλανδίας

Ο Standard and Poor's διατηρεί το ΑΑΑ για το χρέος της Ολλανδίας

Ο Standard and Poor's διατηρεί το ΑΑΑ για το χρέος της Ολλανδίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) ανακοίνωσε σήμερα ότι διατηρεί το ΑΑΑ, την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση, για το κρατικό χρέος της Ολλανδίας, συνδυάζοντας όμως την διατήρησή της σε αυτή τη βαθμίδα με "αρνητική" προοπτική

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) ανακοίνωσε σήμερα ότι διατηρεί το ΑΑΑ, την υψηλότερη δυνατή αξιολόγηση, για το κρατικό χρέος της Ολλανδίας, συνδυάζοντας όμως την διατήρησή της σε αυτή τη βαθμίδα με "αρνητική" προοπτική.

"Αυτές οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τη γνώμη μας για μια οικονομία ευημερούσα, μεταβαλλόμενη και ανταγωνιστική", διαβεβαίωσε ο S&P σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το σημαντικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ και την μακρά παράδοση "συνετής και ευέλικτης μακροοικονομικής πολιτικής".

Υπενθυμίζοντας ότι η Ολλανδία έχει μια οικονομία προσανατολισμένη προς το εξωτερικό, με εξαγωγές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% του ΑΕΠ της, ο S&P εξήρε επίσης "το ποσοστό ανεργίας, που είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (7% το Νοέμβριο σύμφωνα με το ολλανδικό Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής).

Ωστόσο, ο S&P δήλωσε ότι ενδέχεται να μειώσει τη βαθμολογία της Ολλανδίας, της οποίας η κυβέρνηση έχει αναλάβει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα λιτότητας για να εξισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά, αν αποδυναμωθεί η πολιτική βούληση για τη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους.

Μόνο τέσσερις χώρες της ζώνης του ευρώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν της βαθμολογίας ΑΑΑ και από τους τρεις σημαντικότερους οίκους αξιολόγησης (S&P, Moody's και Fitch): η Γερμανία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.

ΑΠΕ var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης