Έκκληση του πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Έκκληση του πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Έκκληση του πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 111 ΦΟΡΕΣ

Ο πατέρας της φοιτήτριας από το Νέο Δελχί που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα απηύθυνε έκκληση στις ινδικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία ώστε ένας από τους δράστες του βιασμού που είναι ανήλικος να δικαστεί σε δικαστήριο εν

Ο πατέρας της φοιτήτριας από το Νέο Δελχί που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα απηύθυνε έκκληση στις ινδικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία ώστε ένας από τους δράστες του βιασμού που είναι ανήλικος να δικαστεί σε δικαστήριο ενηλίκων.

Η ινδική δικαιοσύνη αποφάσισε ο ένας από τους κατηγορούμενους να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων το οποίο η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβάλει είναι ο τρίχρονος εγκλεισμός του σε σωφρονιστήριο. Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι δικάζονται και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να καταδικαστούν σε θάνατο.

"Θέλω να ζητήσω από την δικαιοσύνη να μην υπάρξει εξαίρεση στην υπόθεση αυτή", δήλωσε ο πατέρας του θύματος, γράφει η εφημερίδα The Hindu. "Θέλουμε να εγγυηθεί η κυβέρνηση ότι το δικαίωμα μας για απονομή δικαιοσύνης δεν θα παραβιαστεί. Στην υπόθεση αυτή ο κατηγορούμενος κρύβεται πίσω από νομικά κενά", πρόσθεσε ο ίδιος.

Το δικαστήριο ανηλίκων της ινδικής πρωτεύουσας βασίστηκε στα στοιχεία που περιέχονται στο σχολικό φάκελο του κατηγορούμενου, σύμφωνα με τα οποία έχει γεννηθεί στις 4 Ιουνίου του 1995 και για το λόγο αυτό πρέπει να δικαστεί χωριστά. Το δικαστήριο αποφάσισε να μην υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε εξέταση οστικής μάζας για τα προσδιοριστεί η ηλικία του.

Στις 16 Δεκεμβρίου η 23χρονη φοιτήτρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί και ξυλοκοπήθηκε άγρια με αποτέλεσμα να πεθάνει 13 ημέρες αργότερα από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.

Επιτροπή που διορίστηκε από την ινδική κυβέρνηση για να αναθεωρήσει τη νομοθεσία σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα απέρριψε την πρόταση να μειωθεί στα 16 από τα 18 χρόνια η ηλικία ποινικής ευθύνης.

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης