Μπαχρέιν: Εξάρθρωση "τρομοκρατικής οργάνωσης"

Μπαχρέιν: Εξάρθρωση "τρομοκρατικής οργάνωσης"

Μπαχρέιν: Εξάρθρωση "τρομοκρατικής οργάνωσης"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 226 ΦΟΡΕΣ

Οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν την εξάρθρωση μιας "τρομοκρατικής οργάνωσης" που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με το Ιράν, το Ιράκ και τον Λίβανο και καταδίκασαν την κλιμάκωση της βίας στο βασίλειο αυτό όπου η σιιτική αντιπολίτευση εντείνει τις διαδηλώσ

Οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν την εξάρθρωση μιας "τρομοκρατικής οργάνωσης" που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με το Ιράν, το Ιράκ και τον Λίβανο και καταδίκασαν την κλιμάκωση της βίας στο βασίλειο αυτό όπου η σιιτική αντιπολίτευση εντείνει τις διαδηλώσεις της.

Σε ομιλία του στην τηλεόραση τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών σεΐχης Ρασίντ μπεν Αμπντάλα αλ Χαλίφα είπε ότι ο τρομοκρατικός αυτός "πυρήνας" συγκροτείτο από "οκτώ πολίτες του Μπαχρέιν που ταξίδευαν μεταξύ του Ιράν, του Ιράκ και του Λιβάνου".

Τα οκτώ μέλη "είχαν εκπαιδευτεί στο χειρισμό όπλων και εκρηκτικών και είχαν λάβει οικονομική στήριξη" από το εξωτερικό, πρόσθεσε αναφέροντας ότι τα μέλη αυτά συνελήφθησαν με τη βοήθεια "μιας αδελφής χώρας", χωρίς να διευκρινίσει ποιά.

Ο υπουργός καταδίκασε την πρόσφατη "κλιμάκωση της βίας" στο μικρό αυτό βασίλειο που κυβερνάται από σουνιτική δυναστεία, όπου ένας αστυνομικός και ένας σιίτης διαδηλωτής σκοτώθηκαν την Πέμπτη στη διάρκεια εκδηλώσεων για τη δεύτερη επέτειο της εξέγερσης κατά της μοναρχίας.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε "κλιμάκωση της χρήσης πυροβόλων όπλων" από μέλη της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι 75 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης