Παλαιστίνιοι έστησαν σκηνές σε χώρο εποικισμού του Ισραήλ

Παλαιστίνιοι έστησαν σκηνές σε χώρο εποικισμού του Ισραήλ

Παλαιστίνιοι έστησαν σκηνές σε χώρο εποικισμού του Ισραήλ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 212 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 200 Παλαιστίνιοι μαχητές έστησαν σκηνές στο χώρο ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου εποικισμού του Ισραήλ μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εν μέσω της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπά

Περίπου 200 Παλαιστίνιοι μαχητές έστησαν σκηνές στο χώρο ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου εποικισμού του Ισραήλ μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εν μέσω της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Εξάλλου ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Ναμπίλ Σάατ κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσει να τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών με το Ισραήλ και να αναλάβει δράση, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Οι διαδηλωτές έστησαν δεκαπέντε σκηνές και μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία σε ένα λόφο απέναντι από το "χωριό του Μπαμπ αλ Σαμς", που κατεδαφίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις τον Ιανουάριο στο χώρο του ισραηλινού κατασκευαστικού έργου Ε1, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες και τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Αυτές οι σκηνές αποτελούν ένα μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να του πούμε: φτάνει πια η προκατάληψη και η υποστήριξη προς το Ισραήλ", δήλωσε ένας από τους διοργανωτές, ο Αμπντάλα Αμπού Ράχμα.

"Το μήνυμά μας προς τον Ομπάμα σήμερα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας, αυτή είναι η γη μας, και είμαστε κατά του εποικισμού και της κατοχής που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ", τόνισε.

Οι διοργανωτές της Συντονιστικής Επιτροπής του Λαϊκού Αγώνα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι "μια κυβέρνηση που έχει ασκήσει 43 φορές σε 79 (1979 έως 2011) το βέτο της για να υποστηρίξει το Ισραήλ εναντίον των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και του χορηγεί στρατιωτική βοήθεια 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά έτος, δεν μπορεί να παρέχει καμία συνεισφορά στη δικαιοσύνη και στα δικαιώματα των Παλαιστινίων".

Η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει το σχέδιο Ε1, που θα συνδέσει τον ισραηλινό οικισμό του Mααλέ Αντουμίμ με συνοικίες του εβραϊκού οικισμού στην ανατολική Ιερουσαλήμ και θα κόψει στα δυο τη Δυτική Όχθη, υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα ενός παλαιστινιακού κράτους.

"Πολλές ζωές των Παλαιστινίων και πολιτικό κεφάλαιο θα μπορούσαν να είχαν σωθεί κατά τα τελευταία τέσσερα έτη, εάν ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ταχθεί με αποφασιστικότητα υπέρ των διαπραγματεύσεων για μια λύση δύο κρατών", έγραψε από την πλευρά του ο Ναμπίλ Σάατ.

"Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν θα είναι σε θέση να επισκεφθεί την Παλαιστίνη για πάνω από μερικές ώρες", υπογραμμίζει, αναφερόμενος στην συνάντηση του την Πέμπτη με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα και την επίσκεψή του στη Βασιλική τη Γέννησης στη Βηθλεέμ (Δυτική Όχθη) την Παρασκευή.

"Οι φυλετικές διακρίσεις, που είχαν επιβληθεί ακόμη και στις δημόσιες μεταφορές, ήταν μια σκοτεινή περίοδος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Παλαιστίνη", τονίζει.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα καλείται να σημειώσει το γεγονός αυτό. Δεν χρειαζόμαστε άλλα 20 χρόνια διαπραγματεύσεων για να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι θαρραλέες και οριστικές αποφάσεις πριν να είναι πολύ αργά", προειδοποίησε αυτός ο βετεράνος των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ.

"Αντί για εκκλήσεις για την επανάληψη μιας 'ειρηνευτικής διαδικασίας' χωρίς νόημα, περιμένουμε πραγματικές δράσεις στην περιοχή", είπε, καλώντας "να τεθεί τέλος στην ατιμωρησία της ισραηλινής κυβέρνησης και να ληφθούν τα αναγκαία πολιτικά μέτρα".

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης