H Google "παρακάμπτει" την Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ

H Google "παρακάμπτει" την Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ

H Google "παρακάμπτει" την Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Αγνοώντας τις κινεζικές προειδοποιήσεις η Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της στην Κίνα. Τα αποτελέσματα αναζήτησης των κινέζων χρηστών θα "φορτώνονται" πλέον μέσω Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσε η Goo

Αγνοώντας τις κινεζικές προειδοποιήσεις η Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της στην Κίνα. Τα αποτελέσματα αναζήτησης των κινέζων χρηστών θα "φορτώνονται" πλέον μέσω Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσε η Google.

Η κόντρα Google - Κίνας ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν η αμερικανική εταιρεία κατήγγειλε "κυβερνοκατασκοπεία προερχόμενη από την Κίνα" ενώ η Κίνα προειδοποίησε την εταιρεία ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες λογοκρισίας που επικρατούν στη χώρα αλλιώς θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Νομικός εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η παροχή μη λογοκριμένης αναζήτησης για τους κινέζους χρήστες, είναι μία "λογική λύση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία", καθώς "είναι σύμφωνη με το νόμο και θα προσφέρει σημαντική πρόσβαση σε πληροφορίες για τους κινέζους πολίτες". "Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφασή μας" πρόσθεσε ο κ. Ντράμοντ.

Σημειώνεται ότι η Google είναι η δεύτερη σε δημοφιλία μηχανή αναζήτησης στην κινεζική αγορά, ωστόσο λόγω της σημασίας της ραγδαία αναπτυσσόμενης κινεζικής αγοράς, η αναστολή της δραστηριοποίησης της αμερικανικής εταιρείας στην ασιατική χώρα, θα σημάνει μεγάλες απώλειες γι' αυτήν.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης