"Η πιο σημαντική γυναίκα επιστήμονας"

"Η πιο σημαντική γυναίκα επιστήμονας"

"Η πιο σημαντική γυναίκα επιστήμονας"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Η βρετανίδα μαθηματικός Ada Lovelace (1815-1852) αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία ως "η πιο σημαντική γυναίκα επιστήμονας". Η Lovelace θεωρείται η "πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών", ήταν παιδί του Λόρδου Βύρωνα και συνεργάτης του "πατέρα των ηλεκτρονικών

Η βρετανίδα μαθηματικός Ada Lovelace (1815-1852) αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία ως "η πιο σημαντική γυναίκα επιστήμονας". Η Lovelace θεωρείται η "πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών", ήταν παιδί του Λόρδου Βύρωνα και συνεργάτης του "πατέρα των ηλεκτρονικών υπολογιστών" Charles Babbage.

Η ψηφοφορία έγινε μεταξύ 2.239 ανθρώπων από όλη την υφήλιο, οι οποίοι πρότειναν μέσω blogs, videos και δημοσιεύσεων στο Ίντερνετ τη δική τους ηρωίδα από το χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η λαίδη Lovelace γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1815 από τον γνωστό φιλέλληνα ποιητή Λόρδο Βύρωνα και την Anne Isabella Milbanke. Ενδιαφέρθηκε για τα μαθηματικά από μικρή και ειδικά για την Αναλυτική Μηχανή του μαθηματικού, εφευρέτη και φιλοσόφου Charles Babbage, η οποία θεωρείται το "πρώτο βήμα" προς τον σημερινό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι σημειώσεις της Lovelace για την Αναλυτική Μηχανή του Babbage θεωρούνται ο πρώτος αλγόριθμος που τέθηκε προς επεξεργασία από μηχανή - δημιούργησε δηλαδή ένα "πρόγραμμα". Για το λόγο αυτό, θεωρείται η πρώτη "προγραμματίστρια υπολογιστών".

Η ψηφοφορία για την "πιο σημαντική γυναίκα - πρότυπο στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας" έγινε με πρωτοβουλία μίας άλλης επιστήμονος, της κ. Charman Anderson. H κ. ʼντερσον αναφέρει ότι όσα χρόνια εργάζεται στην τεχνολογία βλέπει ότι συνήθως οι άνδρες επιστήμονες απολαμβάνουν μεγαλύτερης αναγνώρισης από τις γυναίκες.

"Υπάρχει πάντα η συζήτηση για το πού βρίσκονται οι γυναίκες που ασχολούνται με την τεχνολογία. Και σκέφτηκα ότι εγώ τουλάχιστον ξέρω πολλές γυναίκες στον τομέα αυτό" δηλώνει στο BBC. "Το να έχει μία γυναίκα τέτοια πρότυπα είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι δεν αμφισβητεί αν μπορεί να διακριθεί σε αυτό τον τομέα, γιατί βλέπει γυναίκες που ήδη έχουν καταξιωθεί" προσθέτει.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης