Μαζεύτηκαν 156.000 καπάκια!

Μαζεύτηκαν 156.000 καπάκια!

Μαζεύτηκαν 156.000 καπάκια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1359 ΦΟΡΕΣ

Τα παρέλαβε από τα σχολεία o εθελοντής Γιώργος Καμίτσης

Φορτωμένος με 15 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά καπάκια από μπουκάλια έφυγε την Τετάρτη από το νησί της Ρόδου ο εθελοντής κ. Γιώργος Καμίτσης που εδώ και αρκετούς μήνες συλλέγει αυτές τις τάπες από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ μάλιστα αναμένεται να παραλάβει εντός των ημερών και το πρώτο αναπηρικό καροτσάκι το οποίο θα διατεθεί σε κάποιον συντοπίτη μας που το έχει ανάγκη.

Η παραπάνω ενέργεια πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων και αρκετών σχολείων της Δωδεκανήσου μέσω του προγράμματος «μαζεύουμε τάπες».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος αναφορικά με τη σπουδαία αυτή προσπάθεια, αναφέρει τα εξής:
«Η συνεργασία του Πανελληνίου Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων με τα Δημοτικά Σχολεία της Δωδεκανήσου συνεχίζει και δίνει καρπούς. Σήμερα (σ.σ. προχθές) ο υπεύθυνος για την δράση στα Δωδεκάνησα , Καμίτσης Γεώργιος ο Πάτμιος, επισκέφθηκε τα σχολεία της Ρόδου που είχαν δηλώσει συμμετοχή, παρέλαβε τις τάπες και έδωσε επαίνους στα παιδιά εκ μέρους του Συλλόγου με εντολή του Προέδρου κ. Ταξιάρχη Κωνσταντάρα.

Το έργο του Συλλόγου γνωστό πλέον «ανθρωπιά, προσφορά, ανακύκλωση, σωστή διαχείριση απορριμμάτων και θετικά μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος προς τη νέα γενιά με την ενεργό συμμετοχή τους».

Τα σχολεία που αγκάλιασαν την δράση είναι τα εξής:
Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών
Νηπιαγωγείο Δαματριάς
Δημοτικό Σχολείο Δαματριάς

Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου
Δημοτικό Σχολείο Άργους Καλύμνου
Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Δημοτικό Σχολείο Λάρδου
Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου
Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Σύμης
Δεύτερο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Οι τάπες που μαζεύτηκαν σήμερα είναι 15 σάκοι σκουπιδιών οι μεγάλοι ή αλλιώς 250 κιλά ή αλλιώς 156000 χιλιάδες τμχ καπάκια περίπου… Θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όλοι μας ότι κάτω από κάθε τάπα υπάρχει ένα μπουκάλι που αν δεν το στείλουμε στην ανακύκλωση θα φτάσει ή στην χωματερή ή στην θάλασσα…..

Το παιχνίδι που προτείνουμε στα παιδιά με τις τάπες τώρα, είναι μάθημα οικολογικής συνείδησης για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας, έτσι απλά, τόσο εύκολα και αποδοτικά.
Στο σχέδιο δράσης συμμετέχουν και σχολεία από Χάλκη, Αστυπάλαια, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Κω, Λέρο και Λειψούς. Είναι απαραίτητη η παρουσία υποστηρικτών προκειμένου να συνεχίσουμε και να εξελιχθούμε ως δίκτυο σε όλα τα νησιά μας.

Η εταιρεία Blue Star Ferries αποδεικνύοντας την ευαισθησία της προς τέτοιες οικολογικές, περιβαλλοντικές δράσεις μεταφέρει δωρεάν τις τάπες προς Πάτμο και από εκεί συγκεντρωτικά προς τα κέντρα ανακύκλωσης. Ενδιαφέρον έχουν δηλώσει και οι άλλες ναυτιλιακές εταιρείες της περιοχής μας αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια μας.

Η δράση συνεχίζεται, λέμε στα παιδιά να συνεχίσουν να μαζεύουν τάπες και να φροντίζουν έτσι για το καθαρό περιβάλλον πλησιάζοντας με ενεργό τρόπο την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Eυχαριστίες στα Μ.Μ.Ε. που προβάλουν την προσπάθεια στο σύνολο της .

Ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς που παρακινούν τα παιδιά προς αυτή τη δράση .Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κα Λόη Ποθητή που προώθησε την δράση σε όλα τα σχολεία.
Καμίτσης Γεώργιος, τηλ. Επικ. 6977637368 email atelpatm@otenet.gr»

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη