Ιατροδικαστής και DNA θα δώσουν εξηγήσεις για τον «Μπρούνο»

Ιατροδικαστής και DNA θα δώσουν  εξηγήσεις για τον «Μπρούνο»

Ιατροδικαστής και DNA θα δώσουν εξηγήσεις για τον «Μπρούνο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1890 ΦΟΡΕΣ

Θα χρειαστεί χρόνος για να βγουν τα αποτελέσματα

Δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα όπως όλα δείχνουν ο φάκελος της τραγωδίας στην παλιά πόλη, με θύμα τον 64 χρονο συμπολίτη μας Ηλία Φανούρη, καθώς οι έρευνες απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν.

Ο ιατροδικαστής, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώσει την έκθεσή του μέσα στις επόμενες μέρες, από την οποία οι άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που χειρίζονται την υπόθεση, θα έχουν απαντήσεις αναφορικά για το κάτω από ποιες συνθήκες απεβίωσε ο 64χρονος.

Ο δεύτερος κύκλος των ερευνών, εστιάζεται στα δείγματα που έχουν παρθεί από γενετικό και άλλο υλικό, μέσα από τον σπίτι της τραγωδίας, έτσι ώστε να φανεί από το πώς και γιατί ξεκίνησε η φωτιά.

Το έργο των ανακριτικών αρχών πάντως δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, μετέτρεψαν σε στάχτη πολλά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να είχαν δώσει πολύ γρήγορα απαντήσεις για το τι έγινε και πως έγινε.

Ο 64χρονος άνδρας ήταν γνωστός στο νησί της Ρόδου καθώς εκτός του ότι ήταν κοινωνικός και ήταν πάντα στο επίκεντρο της τουριστικής αγοράς όπου εργάζονταν είτε ως πωλητής είτε ως έμπορος, είχε πρωταγωνιστήσει στο ντοκιμαντέρ που ήταν αφιερωμένο στα "καμάκια της Ρόδου" με τίτλο "Οι Κολοσσοί του Έρωτα".

Κάτοικοι της περιοχής, που μίλησαν στη «Ροδιακή» λίγες ώρες μετά την τραγωδία, περιέγραψαν τον συμπολίτη μας, ως ένα βιοπαλαιστή που διέμενε μόνος του στο συγκεκριμένο σπίτι και προσπαθούσε να επιβιώσει κυνηγώντας το μεροκάματο.

Δεν είχε αντιδικίες ούτε έχθρες
Μάλιστα, το τελευταίο του απόγευμα, επιστρέφοντας στο σπίτι του, εκμυστηρεύτηκε σε μια από τις γειτόνισσές του ότι ήταν εξαιρετικά χαρούμενος, επειδή είχε καταφέρει να κερδίσει σημαντικό ποσό ως μικροπωλητής που ήταν.

Μια άλλη μαρτυρία επίσης, έκανε αναφορά για έναν άγριο καβγά που ξέσπασε πριν αρκετό καιρό στο μοιραίο σπίτι.
Μέχρι και χθες, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ήταν πάντως ιδιαίτερα φτωχά αλλά πάντως ικανά να δώσουν απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα για το πώς ξέσπασε η πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή στον 64χρονο συμπολίτη μας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη μικρής ισχύος που ακούστηκε λίγο μετά τις 1.30 τα ξημερώματα.

Η φωτιά επεκτάθηκε είτε από διαρροή γκαζιού, είτε από διαρροή βενζίνης από το μοτοποδήλατο του 64χρονου ο οποίος συνήθιζε καθημερινά να το βάζει στο εσωτερικό του σπιτιού, στον αύλειο χώρο που υπάρχει πριν από τα κύρια δωμάτια.

Οι γείτονες από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους αρμόδιους αξιωματικούς, είπαν ότι πρώτα άκουσαν τα ουρλιαχτά που καλούσε σε βοήθεια ο 64χρονος και στη συνέχεια κατάλαβαν ότι το σπίτι του είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Εκτιμάται πάντως όχι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά μέχρι που ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μέχρι που έγινε η κατάσβεση της φωτιάς.

Τότε, διαπίστωσαν όμως το μέγεθος της τραγωδίας, αφού εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα σε ένα από τα κρεβάτια.

Υπήρχε κάμερα στο σπίτι
Στο σπίτι αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε κάμερα, η οποία όμως μετέδιδε απευθείας εικόνα στο εσωτερικό, χωρίς να υπάρχει καταγραφικό μηχάνημα. Στο εσωτερικό η πυρκαγιά τα μετέτρεψε όλα σε στάχτη κι έτσι δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί αν υπήρχε και δεύτερη κάμερα στο υπνοδωμάτιο.

Όλο το υλικό πάντως, το οποίο δεν επηρεάστηκε από την φωτιά εξετάζεται με πολύ προσοχή από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Δεν εντοπίστηκαν από την πρώτη έρευνα, ίχνη διάρρηξης στο σπίτι.
Επίσης η πόρτα του σπιτιού ή ότι απέμεινε από αυτήν μετά από την φωτιά, βρέθηκε κλειστή χωρίς να φέρει σημάδια παραβίασης.

Καθοριστικής σημασίας πάντως αναμένεται να είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις καταθέσεις των γειτόνων, των γνωστών και των φίλων του άτυχου 64χρονου και η άρση των απορρήτου των τηλεφωνικών επαφών που είχε ενδεχομένως ο 64χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία