Microsoft: Παρουσίαση smartwatch τον Οκτώβριο

Microsoft: Παρουσίαση smartwatch τον Οκτώβριο

Microsoft: Παρουσίαση smartwatch τον Οκτώβριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει ένα smartwatch που θα ενσωματώνει συνολικά 11 αισθητήρες

Οι ανακοινώσεις και οι φήμες που αφορούν wearable συσκευές συνεχίζονται. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η Microsoft η οποία φέρεται να ετοιμάζει ένα smartwatch, που θα ενσωματώνει συνολικά 11 αισθητήρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tom’s Hardware, η Microsoft πρόκειται να παρουσιάσει μία συσκευή η οποία θα είναι συμβατή με εναλλακτικές πλατφόρμες λογισμικού (cross-platform compatible), ενώ η οθόνη της θα βρίσκεται στο εσωτερικό του καρπού και όχι στο εξωτερικό, όπως ισχύει με τις υπόλοιπες, αντίστοιχες συσκευές.

Επιπλέον, η συσκευή της Microsoft φέρεται να μην ακολουθεί τη σχεδιαστική λογική των άμεσων ανταγωνιστών της, όπως το Gear της Samsung ή το G Watch της LG Electronics, αλλά να ακολουθεί τη λογική των λεπτών smartbands. Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το smartwatch της Microsoft θα προσομοιάζει περισσότερο με μία λεπτότερη και πιο πλατιά εκδοχή του Nike Fuelband.

Το μελλοντικό smartwatchτης Microsoftθα διαθέτει ακόμη συνολικά 11 διαφορετικούς αισθητήρες, ενώ θα διαθέτει και μία μίξη διαφορετικών chips από τις Texas Instruments και Atmel. Ωστόσο, δεν γίνεται καθόλου λόγος για το ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα.

Η παρουσίαση του smartwatch της Microsoft τοποθετείται χρονικά για τον προσεχή Οκτώβριο. Αν όντως η συσκευή παρουσιαστεί το φθινόπωρο, τότε ενδέχεται να συμπέσει με την παρουσίαση του αναμενόμενου iWatch της Apple. Φυσικά, η ίδια η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει φήμες ή υποθέσεις, κατά την πάγια τακτική της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημοσίευμα του Forbes τον περασμένο Μάιο, γινόταν αναφορά για το σχεδιασμό της Microsoft να ετοιμάσει το δικό της «έξυπνο ρολόι», το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνεργασία με smartphones που τρέχουν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Δηλαδή θα μπορούσε να συνεργαστεί με iOS, Android και φυσικά Windows Phone όπως αναφέρει το pestaola.gr .

Επίσης, το δημοσίευμα του Μαΐου έκανε λόγο για εμπλοκή στο πρόγραμμα τεχνικών από το τμήμα Kinect της Microsoft, οι οποίοι σε συνδυασμό με σχεδιαστές και ειδικούς στη διαχείριση δεδομένων θα δημιουργούσαν μία πλατφόρμα λογισμικού η οποία θα συνοδεύει το smartwatch και θα αναλαμβάνει να συγκεντρώνει και να προβάλλει τα δεδομένα από τους διάφορους αισθητήρες της συσκευής.

Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone