Microsoft : Nέα έκδοση Windows 9 τον Σεπτέμβριο

Microsoft : Nέα έκδοση Windows 9 τον Σεπτέμβριο

Microsoft : Nέα έκδοση Windows 9 τον Σεπτέμβριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1175 ΦΟΡΕΣ

Η Microsoft φέρεται έτοιμη να προχωρήσει στο λανσάρισμα μίας preview έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 9, μέχρι πρότινος γνωστό με την ονομασία «Threshold».

Το θέμα αποκάλυψε με δημοσίευμά του το ZDnet, το οποίο υποστηρίζει ότι η νέα έκδοση των Windows θα κάνει την αρχική της εμφάνιση περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, με την εμπορική κυκλοφορία να τοποθετείται περί την άνοιξη του 2015.

Η preview έκδοση του Threshold αναμένεται να μην έχει περιορισμούς σχετικά με τους όρους συμμετοχής και θα είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη που επιθυμεί να την κατεβάσει.

Το Threshold αναμένεται να λάβει την επίσημη ονομασία «Windows 9» και σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα και διαρροές πρόκειται να κυκλοφορήσει σε τρεις εναλλακτικές εκδόσεις: για tablet, για smartphone και για υπολογιστές.

Το μελλοντικό λειτουργικό σύστημα της Microsoftπρόκειται να ενσωματώνει μία σειρά από βελτιώσεις, όπως η πολυσυζητημένη επιστροφή του Start Menu που απουσίαζε από τα Windows 8 και 8.1. Επίσης, ενδέχεται να ενσωματώνει μία πρώιμη εκδοχή της ψηφιακής βοηθού Cortana ενώ θα ενσωματώνει και καλύτερη διαχείριση των Metro-style εφαρμογών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft είχε ακολουθήσει τρία στάδια λανσαρίσματος και για το λειτουργικό σύστημα Windows 8: τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε κυκλοφορήσει μία έκδοση για developers, ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2012 μία έκδοση «consumer preview» και τέλος η εμπορική κυκλοφορία τον Αύγουστο του 2012.

Η παρθενική εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος Threshold έγινε κατά τη διάρκεια του Build Developer Conference, τον περασμένο Απρίλιο, στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: Pestaola.gr

Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone