Έγινε ο διαγωνισμός για τον βιολογικό της Λίνδου

Έγινε ο διαγωνισμός για τον βιολογικό της Λίνδου

Έγινε ο διαγωνισμός για τον βιολογικό της Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 631 ΦΟΡΕΣ

Για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, διότι λειτουργεί πλημμελώς ο ΒΙΟΚΑ εδώ και χρόνια

Για τα έργα που γίνονται με στόχο να αποκτήσει ευστάθεια ύδρευσης το νησί, ενημέρωσε, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, και, μεταξύ άλλων, είπε ότι το φράγμα Γαδουρά, από τη νέα περίοδο, ενδέχεται να λειτουργήσει κανονικά.

Καταρχήν, ο κ. Κουσουρνάς, ενημέρωσε ότι, προχθές, έγινε ο διαγωνισμός για τον Βιολογικό Καθαρισμό της Λίνδου, για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, διότι λειτουργεί πλημμελώς ο ΒΙΟΚΑ εδώ και χρόνια. Το έργο είναι προϋπολογισμού 900 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΠΑ και μπήκε την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Κουσουρνάς ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ που έκαναν τη μελέτη και είπε ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός, έχουν λάβει μέρος τέσσερις «σοβαρές και μεγάλες και έμπειρες» εταιρίες και την άλλη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί διότι είναι με το σύστημα της εμπειρίας και του οικονομικού αποτελέσματος και γίνεται αξιολόγηση.

«Οπότε, τη νέα τουριστική περίοδο θα έχουμε αναβάθμιση και στην ουσία μία καλή λειτουργία ενός ΒΙΟΚΑ σε μία κρίσιμη τουριστική περιοχή», τόνισε. Επίσης, πριν μερικές μέρες, υπέγραψαν ένα σύστημα τηλεδιαχείρισης των γεωτρήσεων και των δεξαμενών στην πρώην δημοτική ενότητα Πεταλούδων θα συμπεριλάβει και κάποια από την Ιαλυσό ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευστάθεια στο σύστημα ύδρευσης.

Ενημέρωσε, τέλος, ότι υπάρχει επίσπευση του φράγματος Γαδουρά στη ΔΕΥΑΡ που σημαίνει ότι, επίσης, τη νέα περίοδο, μάλλον, το φράγμα θα λειτουργήσει πραγματικά, με την έννοια δηλαδή να μπει μέσα στο δίκτυο ύδρευσης.

«Οπότε, μ’ αυτά τα έργα, η ευστάθεια του συστήματος ύδρευσης αυξάνεται πάρα πολύ γιατί είναι κατανοητό τι μπορεί να γίνει αν δημιουργηθεί πρόβλημα ύδρευσης στο νησί», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη