Εκδικάστηκαν δύο ακόμη ενστάσεις από το Πρωτοδικείο της Ρόδου

Εκδικάστηκαν δύο ακόμη ενστάσεις από το Πρωτοδικείο της Ρόδου

Εκδικάστηκαν δύο ακόμη ενστάσεις από το Πρωτοδικείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 898 ΦΟΡΕΣ

Δεκτή έγινε η μια που αφορούσε στον δήμο Καρπάθου

Δύο ακόμη αποφάσεις επί των ενστάσεων που είχαν κατατεθεί αναφορικά με την ανακήρυξη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στους δήμους Ρόδου και Καρπάθου, δημοσιεύθηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα με την δημόσια συνεδρίασή του τις 7 Ιουλίου 2014, το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που αφορούσε τον δήμο Ρόδου, ενώ έγινε δεκτή εκείνη για την Κάρπαθο.

Αναλυτικότερα στη μια περίπτωση, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδιακή Δημιουργία» του Χατζή Χατζηευθυμίου, Χρήστος Φτάρας του Κωνσταντίνου, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του κύρους της απόφασης 22/2014 ανακήρυξης των υποψηφίων, όπως αυτή διορθώθηκε με την 25/2014 απόφαση, ζητώντας να αποδοθεί σε εκείνον η έδρα που κέρδισε ο Στέφανος Δράκος του Ιωάννη, με την παράταξη «Ροδίων Όραμα» του κ. Στράτου Καρίκη.

Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε την παραπάνω ένσταση, με αποτέλεσμα η έδρα να παραμείνει στην παράταση «Ροδίων Όραμα» και στον κ. Δράκο.

Στην δεύτερη όμως περίπτωση το Διοικητικό Πρωτοδικείου, έκανε αποδεκτή την ένταση του κ. Μιχαήλ Τσαμπουνιεράκη του Γεωργίου για τον δήμο Καρπάθου και συγκεκριμένα κατά του κ. Ηλία Λαμπρινού του Γεωργίου, ο οποίος δεν παραστάθηκε.

Το δικαστήριο με απόφασή του τροποποιεί την με αριθμ. 17/11.6.2014 απόφαση ανακήρυξης των υποψηφίων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και ανακηρύσσει στις τρεις πρώτες θέσεις των τακτικών δημοτικών συμβούλων από τον επιλαχόντα συνδυασμό «Καρπαθιακή ενότητα» του Μιχάλη Χανιώτη, τους εξής, μη θιγόμενης της κατάταξης των λοιπών συμβούλων:

1) Τον επικεφαλής της παράταξης Μιχάλη Χανιώτη

2) Τον Μιχαήλ Τσαμπουνιεράκη (403)

3) τον Ηλία Λαμπρινό (350)

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»