Σύσκεψη για τους τσιγγάνους θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα

Σύσκεψη για τους τσιγγάνους  θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα

Σύσκεψη για τους τσιγγάνους θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 668 ΦΟΡΕΣ

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα «ένθεν κι ένθεν» είναι το μήνυμα της νέας περιφερειακής αρχής πάνω στο θέμα της διαμονής των τσιγγάνων στην περιοχή μας, όπως τουλάχιστον τόνισε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα και με αφορμή τη σύσκεψη που θα συγκαλέσει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδων, ο περιφερειάρχης δήλωσε χτες ότι αν και το θέμα δεν είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας εντούτοις θα συμβάλει στην επίλυσή του.

Όμως ξεκαθάρισε ότι θα απαιτήσει τον απόλυτο σεβασμό από πλευράς των τσιγγάνων αλλά και όποιων άλλων ζητούν από την πολιτεία να τους σεβαστεί. Όπως τόνισε όποιος θέλει να ζήσει σε αυτό τον ευλογημένο τόπο θα πρέπει και να τον σέβεται».

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η θέση της περιφέρειας είναι απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όπως εμείς τον επιδεικνύουμε σε κάθε μας δράση και λειτουργία. Θα ζητήσουμε και θα απαιτήσουμε τον ίδιο σεβασμό από οποιονδήποτε χωρίς καμία διάκριση φυλετική θρησκευτική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής από οποιονδήποτε θέλει να ζήσει σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Να σεβαστεί τον τόπο αυτό και τους κατοίκους του και εμείς θα τον αγκαλιάσουμε όπως 2.500 χρόνια τώρα, ο πολυπολιτισμικός τόπος που λέγεται Ρόδος έχει αγκαλιάσει στην ιστορία του όλο τον κόσμο. Το σεβασμό που εμείς έχουμε απέναντι σε όλους αυτόν απαιτούμε.

Θα ήθελα να σας πω ότι ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα αυτό. Η εύκολη απάντηση θα ήταν για μας ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα. Για μας δεν υπάρχει αυτό. Δεν θα το βρείτε πουθενά, ούτε στη λειτουργία μας.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα είναι ένα από τα θέματα που ανοίξαμε από τις πρώτες μέρες και θα έχουμε πολύ ενεργό ρόλο στην αντιμετώπισή του γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα του καταυλισμού στο Καρακόνερο και θα αντιμετωπιστεί».

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα