Ανησυχεί για το ΔΗΦΟΔΩ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών

Ανησυχεί για το ΔΗΦΟΔΩ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών

Ανησυχεί για το ΔΗΦΟΔΩ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 611 ΦΟΡΕΣ

Εάν καταργηθεί θα καταρρεύσουν τα οικονομικά του δήμου

Δεν έχει χρόνο… για χάσιμο ο νέο-ορισθείς Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ρόδου κ. Γιάννης Περδίκης καθώς γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο “βαριά” πόστα και, ήδη, έπιασε δουλειά-αν και δεν έχει ακόμα γραφείο!

«Γνωρίζω ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο και με τη συνεργασία και την κατανόηση του Δημάρχου και των υπηρεσιών θα το φέρω εις πέρας», ήταν η λακωνική δήλωση του κ. Περδίκη στη «Ρ».

Καταρχήν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μέχρι χθες το μεσημέρι τουλάχιστον, δεν είχε κοινοποιηθεί επίσημα ούτε είχε αναρτηθεί στο Διαύγεια η απόφαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου για την ανάθεση θέσεων ευθύνης και αρμοδιοτήτων σε συνεργάτες του.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωσή τους από τον ίδιο την περασμένη Τετάρτη, οι περισσότεροι έχουν πιάσει δουλειά, τουλάχιστον στο στάδιο της ενημέρωσης, ειδικά οι νέοι.

Ο κ. Περδίκης, ο οποίος χρησιμοποιεί ακόμα, προς το παρόν, το παλιό του γραφείο, δεν έχασε χρόνο και έκανε… “ποδαρικό” με μία πολύωρη σύσκεψη που είχε με τον Διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου καθώς και τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων της Υπηρεσίας.

Η πρώτη αυτή σύσκεψη, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα καθώς ο νέος Αντιδήμαρχος επιθυμεί να έχει μία πρώτη, αναλυτική, ενημέρωση για την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Αργότερα, θα επισκεφθεί και θα έχει συναντήσεις με το κάθε Τμήμα της Διεύθυνσης ξεχωριστά προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης χθες, νωρίς το απόγευμα, ο κ. Περδίκης επρόκειτο να έχει την πρώτη συνάντηση μετά τον ορισμό του με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Αντικείμενο αυτής φέρεται να ήταν μία πρώτη συζήτηση σχετικά με τη φιλοσοφία του Δημάρχου για την οικονομική πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει ο ίδιος και, βέβαια, τα σχέδια του νέου Αντιδημάρχου.

Το «αγκάθι» του ΔΗΦΟΔΩ
Όσο για τις άμεσες προτεραιότητες του κ. Περδίκη, προς το παρόν, όσο αφορά στο δικό του τομέα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόφαση για το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. που αναμένεται από την Ολομέλεια του ΣτΕ στις 10 Οκτωβρίου.

Πρόκειται, ίσως, για το πρώτο «καυτό» θέμα με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπη η νέα Δημοτική Αρχή αφού εάν καταργηθεί ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. τότε θα επακολουθήσει…ντόμινο για τα οικονομικά του Δήμου και ο προϋπολογισμός θα καταρρεύσει!

Σημειώνεται ότι, παρ’ όλο που ο νέος προϋπολογισμός κατατίθεται στα τέλη του χρόνου και υπάρχει χρόνος, ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη σύνταξή του. Μάλιστα, η νέα εγκύκλιος θεωρείται ότι είναι πολύ πιο αυστηρή από τις προηγούμενες. Ο κ. Περδίκης αναμένεται να ζητήσει τις προτάσεις από όλες τις υπηρεσίες σχετικά με τον προϋπολογισμό.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009