Ο Αχμέτι ζήτησε επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έως τον Ιούνιο

Ο Αχμέτι ζήτησε επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έως τον Ιούνιο

Ο Αχμέτι ζήτησε επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έως τον Ιούνιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 288 ΦΟΡΕΣ

Ο ηγέτης της «Ένωσης για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI), Αλί Αχμέτι, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας έως τον Ιούνιο, για να απεμπλακεί η ενταξιακή πορεία της χώρας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ,

Ο ηγέτης της «Ένωσης για την Δημοκρατική Ένταξη» (DUI), Αλί Αχμέτι, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας έως τον Ιούνιο, για να απεμπλακεί η ενταξιακή πορεία της χώρας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αναφέρει ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων, επικαλούμενος πηγές από το DUI.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Αχμέτι, στη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας ως τον Ιούνιο, τότε το κόμμα του θα αναγκαστεί να επανεξετάσει την περαιτέρω συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό της ΠΓΔΜ, διότι το DUI έχει δεσμευτεί απέναντι στους ψηφοφόρους του για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ, η οποία, λόγω της εκκρεμότητας της ονομασίας, παραμένει στάσιμη.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε στον κ. Αχμέτι ότι η κυβέρνηση της χώρας, εντός του Απριλίου, αναμένει από τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, να υποβάλει νέα πρόταση η οποία θα είναι πιο «βελτιωμένη» σε σχέση με την προηγούμενη και θα ανταποκρίνεται σε ορισμένες βασικές επιδιώξεις της ΠΓΔΜ.

Το θέμα προβάλλεται ευρέως από τον σημερινό Τύπο των Σκοπίων.

Η «Ουτρίνσκι Βέσνικ» έχει τίτλο «Ο Αχμέτι έδωσε διορία στον Γκρούεφσκι για το όνομα », ενώ η «Βεστ» αναφέρει «Ο Αχμέτι ανήγγειλε στον Γκρούεφσκι την αποχώρηση του από την κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της ΠΓΔΜ απαρτίζεται κυρίως από το VMRO-DPMNE του Ν. Γκρούεφσκι και το DUI του Α. Αχμέτι. Το VMRO-DPMNE, μαζί με ορισμένα άλλα μικρά κόμματα με τα οποία συνεργάζεται, διαθέτει 63 έδρες στην Βουλή της ΠΓΔΜ, ενώ το DUI που είναι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ έχει 18 έδρες. Η Βουλή της ΠΓΔΜ αριθμεί συνολικά 120 έδρες. Οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, από τις οποίες προέκυψε η νέα κυβέρνηση της χώρας διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης