Kατηγορεί διευθύνοντα σύμβουλο για παρακράτηση μερισμάτων ύψους 91.000 ευρώ!

Kατηγορεί διευθύνοντα σύμβουλο για παρακράτηση μερισμάτων ύψους 91.000 ευρώ!

Kατηγορεί διευθύνοντα σύμβουλο για παρακράτηση μερισμάτων ύψους 91.000 ευρώ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Μήνυση κατέθεσε 43χρονος, υποστηρίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν το 2000

Μήνυση κατά του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας που είναι μέλος κατέθεσε 43χρονος κάτοικος της περιοχής μας για την παρακράτηση μερισμάτων που του αναλογούν, ύψους 91.000 ευρώ!

Ο 43χρονος προσέφυγε στην δικαιοσύνη με μήνυση που υπέβαλε διά του δικηγόρου του κ. Φώτη Ρωμαίου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητώντας να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην μήνυση, ο 43χρονος έχει να λαμβάνει το ποσό των 80.000 ευρώ για το έτος 2003 και 11.000 ευρώ για τα υπόλοιπα έτη, χρήματα τα οποία όπως αναφέρει ουδέποτε πήρε αν και σύμφωνα «με το καταστατικό της εταιρείας, οι μέτοχοι κάθε έτος, μετά την έγκριση του ετήσιου ισολογισμού δικαιούνταν την πληρωμή του μερίσματός τους από τα κέρδη της εταιρικής χρήσης».

Ο 43χρονος στην πολυσέλιδη μήνυσή του τονίζει ότι ο 56χρονος διευθύνων σύμβουλος όλα αυτά τα χρόνια «μπορούσε με μόνη την υπογραφή του να δεσμεύσει την εταιρεία, εκδίδοντας επιταγές, συναλλαγματικές και γενικότερα πραγματοποιώντας οποιαδήποτε ενέργεια εκπροσώπησης της εταιρείας».

Προσθέτοντας ότι «οι αυθαίρετοι χειρισμοί του ιδίου έχουν ως αποτέλεσμα η εταιρεία σήμερα να βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της καταστροφής με αβέβαιο μέλλον, έχοντας τεράστια χρέη, με πάμπολλες διαταγές πληρωμής εις βάρος της από ιδιώτες, προμηθευτές και τράπεζες, έχοντας εισαχθεί σε προγράμματα πλειστηριασμών, ενώ από την ίδρυσή της η εταιρεία υπήρξε ιδιαίτερα ευαγής, με μεγάλο εύρος επιχειρηματικής δραστηριότητας και μεγάλα κέρδη». Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ακόμα και το έτος 2008 η εταιρεία είχε τζίρο 3,6 εκ. ευρώ.

Στην ίδια μήνυση ο 43χρονος τονίζει ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από το 2000 οπότε και ο 56χρονος άρχισε συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση να παρακρατεί ορισμένα ποσά από μερίσματα που δικαιούνταν οι μέτοχοι της εταιρείας και να μην τους τα αποδίδει. Για το λόγο αυτό και προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας την τιμωρία του 56χρονου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη