Ο Βασίλης Ψυλλάκης κατέθεσε στην Πταισματοδίκη για την πλατεία Χαρίτου

Ο Βασίλης Ψυλλάκης κατέθεσε στην Πταισματοδίκη για την πλατεία Χαρίτου

Ο Βασίλης Ψυλλάκης κατέθεσε στην Πταισματοδίκη για την πλατεία Χαρίτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 660 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με τα σκουπίδια που είχαν κατακλύσει την περιοχή

Στην Πταισματοδίκη Ρόδου κατέθεσε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου Βασίλης Ψυλλάκης αναφορικά με τα σκουπίδια που είχαν κατακλύσει πριν μερικές εβδομάδα την πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου.

Η κατάθεση του κ. Ψυλλάκη έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγείλει η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία – Σοφία Μέρη μετά τα δημοσιεύματα που έγιναν για το θέμα στον τοπικό τύπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου αρνήθηκε ότι έχει υπάρξει διακοπή στην αποκομιδή απορριμμάτων από την περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και τόνισε πως τα σκουπίδια βρίσκονταν σε χώρο ιδιωτικής περιουσίας όπου δεν έχει αρμοδιότητα ο δήμος της Ρόδου.

Ο κ. Ψυλλάκης πρόσθεσε ωστόσο ότι παρόλα αυτά οι υπάλληλοι καθαριότητας προβαίνουν κάθε εβδομάδα στον καθαρισμό του χώρου, όμως την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οπότε και έγιναν τα δημοσιεύματα, οι υπηρεσίες ήταν απασχολημένες με τον καθαρισμό των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς για αυτό και δεν είχαν καθαρίσει τον ιδιωτικό χώρο για τον οποίο εξάλλου ουδεμία υποχρέωση είχαν.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι ειδικά για την πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου ο δήμος προβαίνει στον συνεχή καθαρισμό μεγάλης έκτασης που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ το οποίο ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού δημοσίου και ως εκ τούτου δεν υπάρχει υποχρέωση των υπηρεσιών να το καθαρίζουν.

Ωστόσο η καθαριότητα του χώρου γίνεται καθημερινά με σκοπό την υγιεινή και την ασφάλειά του.

Ο κ. Ψυλλάκης κατέληξε τέλος ότι ο Δήμος της Ρόδου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους, ενώ ειδικά στην πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου ο δήμος επέβαλε και πρόστιμο σε ξενοδοχειακή επιχείρηση η οποία παραβίαζε την υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα απορρίμματα της.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική παρέμβαση έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου ζητώντας από την Πταισματοδίκη Ρόδου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο αρμόδιος αιρετός (υπεύθυνος για την καθαριότητα) του δήμο Ροδίων.

Η εισαγγελέας, ζήτησε επίσης να γίνει σχετική έκθεση από ελεγκτές υγείας για το αν προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ή όχι, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απευθείας ποινικές διώξεις.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών