Πλεόνασμα 1,5 εκατομμυρίου στη ΡΟΔΑ

Πλεόνασμα 1,5 εκατομμυρίου στη ΡΟΔΑ

Πλεόνασμα 1,5 εκατομμυρίου στη ΡΟΔΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 814 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του ο Δ. Καρατζιάς

Ικανοποιημένος για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε τη ΡΟΔΑ, της οποίας ως γνωστόν ήταν Πρόεδρος, δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρατζιάς ο οποίος, επίσης, εξέφρασε τη στήριξή του προς το νέο Πρόεδρο, κ. Παρασκευά.

Καταρχήν, ο κ. Καρατζιάς ανέφερε ότι η ΡΟΔΑ σημαίνει πολλά για τον ίδιο και δεν περίμενε να γίνει Πρόεδρος για να γνωρίσει τα προβλήματά της αφού τα γνώριζε ως συνδικαλιστής μια και ήταν Πρόεδρος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων ενώ υπήρξε και λαϊκός μέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, παλαιότερα, η ΡΟΔΑ κάθε χειμώνα δεν είχε χρήματα να πληρώσει το προσωπικό και ο Δήμος, επί Δημαρχίας του κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, χρηματοδοτούσε την Επιχείρηση για τη μισθοδοσία τους 4-5 νεκρούς μήνες.

Ξεκινώντας ο ίδιος ως Πρόεδρος με τη σημερινή μορφή της Κοινωφελούς Επιχείρησης που έχει η ΡΟΔΑ, όπως είπε δεν θέλησε να θα μπει στη λογική της «καμένης γης».

Εκεί που στάθηκε είναι ότι βρήκε υποχρεώσεις προς τρίτους ύψους 1,9 εκατ. ευρώ και παρά τα προβλήματα που υπήρξαν, τα παράπονα από τον κόσμο κτλ., μπόρεσε και κρατήθηκε η Επιχείρηση με τα όσα προβλήματα αντιμετώπισε όπως στο θέμα των προσλήψεων, ότι υπόκειται στον έλεγχο του Επιτρόπου κτλ.

Η νέα θητεία, σύμφωνα με τον κ. Καρατζιά, βρίσκει την Επιχείρηση με πλεόνασμα γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ και όλα πληρωμένα. Θύμισε, ακόμη, ότι αγοράστηκαν δύο λεωφορεία «φυσούνες» και είπε ότι πρέπει να αγοραστούν και άλλες δύο για να δρομολογηθούν προς το Φαληράκι και το αεροδρόμιο, καθώς και δύο λεωφορεία από το ΕΣΠΑ.

Σχετικά με το γερασμένο στόλο της Επιχείρησης, η άποψή του πρώην Προέδρου της-κάτι το οποίο έχει συζητήσει και με το νέο Πρόεδρο-έγκειται στο ότι τα παλιά λεωφορεία δεν πρέπει να επισκευαστούν μια και απαιτούνται 15-20 χιλιάδες ενώ με τα διπλά χρήματα μπορούν να αγοραστούν 4-5 λεωφορεία σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι η ΡΟΔΑ κλείνει δύο χρόνια που είναι κερδοφόρα.
«Λάθη έγιναν», παραδέχθηκε, στη συνέχεια, ο κ. Καρατζιάς και ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. να έχουν μια καλή πορεία, καλύτερη και από τη δική του, και δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του.

Είπε, ακόμη, ότι η ΡΟΔΑ δεν είναι μόνο υπόθεση της Διοίκησής της αλλά και του Δήμου και με σωστό προγραμματισμό μπορεί, σε λίγα χρόνια, να φθάσει να δίνει προς το Δήμο 2-2,5εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή η Επιχείρηση πηγαίνει πάρα πολύ καλά και έχει δυνατότητες, είπε, ωστόσο θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός.

Πρέπει σιγά-σιγά να αντικαθίστανται τα λεωφορεία, τόνισε ο ίδιος και όσο γιατί δεν προχώρησε στη δική του θητεία σ’ αυτό, είπε ότι είτε θα αντικαθιστούσε λεωφορεία ή θα του έκαναν κατασχέσεις στην Επιχείρηση λόγω των χρεών που παρέλαβε από τις Επιχειρήσεις πρώην Δήμων με τις οποίες, ως γνωστόν, συγχωνεύθηκε η ΡΟΔΑ και πλήρωσε 1,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο